SARAJEVO

Na incijativu kluba SBB-a: Ukinut bijeli hljeb u Općini Centar

Tako ubuduće presjedavajući i dopresjedavajući vijeća nakon godinu rada neće imati pravo na 4.000 KM – rekao je Haljevac

A. Ka.

Sulejman Haljevac

Foto: Avaz


Općinsko vijeće Centar ukinulo je bijeli hljeb presjedavajućem i dopresjedavajućem vijeća, potvrdio je za „Avaz“ vijećnik Općinskog vijeća Centar Sarajevo Sulejaman Haljevac Memo (SBB). 

- Usvojena je incijativa. Tako ubuduće presjedavajući i dopresjedavajući vijeća nakon godinu rada neće imati pravo na 4.000 KM – dodao je Haljevac.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar vijećnik Saveza za bolju budućnost BiH Ismir Jusko podnio je inicijativu da se ukine bijeli hljeb presjedavajućem i dopresjedavajućem vijeća.

- Smatram da je to suvišno za naš buđžet, ali i generalno. Ako to nemaju državni ministri zašto bi to imao bilo ko, pa i ovi na nivou Općina. Oni ovu pogodnost koriste godinama – kazao je Jusko.

Njegov prijedlog je da se u budućnosti taj novac usmjeri na socijalno ugrožene kategorije stanovništa na području ove općine. Incijativa je podržana od ostalih vijećnika.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na