SARAJEVO

Prezentiran radiološki protokol tokom pandemije koronavirusa

Prezentaciju je organiziralo Odjeljenje za radiologiju Opće bolnice

A. Ka.

Dr. Emir Gušo, specijalista radiološke dijagnostike

Foto: Opća bolnica


Tokom jučerašnjeg dana u Covid odjel Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, na hospitalizaciju su primljena tri pacijenta, a dva su otpuštena iz ove zdravstvene ustanove.  

Na intenzivnoj njezi su smještena četiri pacijenta, a u Covid trijažnoj ambulanti u protekla 24 sata su opservirana 22 pacijenta. Jutrošnje ukupno stanje hospitaliziranih u Covid odjelu Opće bolnice iznosi 43 srednje teška i teška pacijenta.

Na redovnom brifingu Covid tima jutros je dr. Emir Gušo, specijalista radiološke dijagnostike prisutnima prezentirao usvojene radiološke protokole, koji se primjenjuju u Općoj bolnici tokom pandemije Covid-19.

  • Redovni brifing

    Redovni brifing

    Foto: Opća bolnica


Prezentaciju je organiziralo Odjeljenje za radiologiju, kojoj su, uz medicinsko osoblje ove ustanove, prisustvovale i članice Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo, dr. Danida Ovčina-Šabanović, specijalista interne medicine i dr. Gorana Krstović, specijalista pneumoftiziolog kao i prim. dr. Ednan Drljević, šef Infektivnog odjela Opće bolnice i član Kriznog štaba.

Inače, protokoli za liječenje Covid pacijenata, koji se primjenjuju u Općoj bolnici, bit će prezentirani i Kriznom štabu KS, na sjednici sljedećeg ponedjeljka, te se očekuje da ih i druge zdravstvene ustanove počnu primjenjivati.

Više o temi Opća bolnica

OPĆA BOLNICA
Preminuo Esed Radeljaš
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na