PROJEKTI

Počela obnova vrtića "Lužani", radovi vrijedni 1.041.300 KM

U njemu će se moći upisati oko 250 djece, kazala je direktorica Banda

Piše: Amanda Nalo

20.1.2021

Početak radova ozvaničili Banda, Muzur i Hota-Muminović. A. Nalo

Načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur, ministrica odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo Naida Hota-Muminović i direktorica JU „Djeca Sarajeva“ Suanita Banda ozvaničili su danas početak radova na rekonstrukciji objekta vrtića „Lužani“, u ulici Karima Zaimovića 4.


Najveći kapaciteti

Kako je kazao Muzur, dio objekta koji će se rekonstruisati obuhvatit će 10 grupnih soba za sve uzraste djece i glavnu kuhinju. Zajedno sa postojećim dijelom, ukupno će imati 12 grupnih soba, što znači da će biti vrtić sa jednim od najvećih kapaciteta u Kantonu Sarajevo. Projekat rekonstrukcije je vrijedan 1.041.300 KM.  

-Zahvalni smo Općini i resornom ministarstvu što su poakazali interes za obnovu ovog objekta. Ovaj vrtić imat će najveći kapacitet što se tiče Kantona Sarajevo. U njemu će se moći upisati oko 250 djece. Imat će tri jasličke grupe, a ostalo će biti djeca od tri do šest godina. Također, u ovom objektu bit će napravljena i centralna kuhinja gdje će se spremati svježa hrana – kazala je direktorica Banda.


Novi kadrovi

Prema njenim riječima, otvaranjem ovog objekta znatno će se smanjiti liste čekanja. Također, bit će zapošljen i novi kadar, servirke, medicinske sestre, higijeničarke, kuharice… 

-Što se tiče Ilidže u nekim smo pregovirma da se napravi vrtić još u Pejtonu. Što se tiče Novog Grada za dva mjeseca trebao bi se otvoriti vrtić Umihana Ćuvidina, također “Vjeverica” na Alipašinom Polju je pri kraju. U Starom Gradu “Bulbuli” bi trebali biti brzo završeni, a u Novom Sarajevu trebaju se raditi “Kolibri” i “Narcis” te u Vogošći “Ljiljani” – rekla je Banda.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.