IMA NOVO IMENOVANJE

CCI pozivaju na smjenu ili ostavku generalnog direktora BH Telecoma

Kahriman imenovan za v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo

A. Č. / Fena

CCI pozivaju na smjenu ili ostavku generalnog direktora BH Telecoma

Foto: Avaz


Centri civilnih inicijativa (CCI) pozivaju na smjenu ili ostavku Sedina Kahrimana, generalnog direktora BH Telecoma, zbog imenovanja za v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo.

- Prema Zakonu o javnim preduzećima u Federaciji BiH, članom 12. propisano je da u upravi javnih preduzeća ne mogu biti lica koja vrše funkciju u političkim strankama. Imenovanjem za v.d. predsjednika Kantonalnog odbora SDA Sarajevo, Sedin Kahriman ne može biti istovremeno i generalni direktor BH Telecoma - navode iz CCI-ja. 

Stoga pozivaju na ostavku Sedina Kahrimana, a u suprotnom pozivaju sve odgovorne, prvenstveno Nadzorni odbor BH Telecoma da održi sjednicu na kojoj će smijeniti trenutnog generalnog direktora.

- Bilo koje uplitanje političkih stranaka u rad javnih preduzeća štetno je ne samo po poslovanje javnih preduzeća, već po društvo u cjelini. Politizacija javnih preduzeća dovodi do toga da je poslovanje javnih preduzeća partijski orijentisano i ima za cilj ispunjavanje partijskih težnji, umjesto djelovanja koje je u interesu svih građana - saopćeno je iz Centara civilnih inicijativa.

Više o temi CCI

PROMO
Zašto je bitan 15. novembar?
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na