SARAJEVO

Vještak dao procjenu: Koliko košta "kiosk od 253.000 KM"

U toku procesa izvođač radova je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz, naveo je Muzur na Facebooku

A. Č.

Koja je vrijednost kioska

Foto: Facebook


Turistička zajednica KS počela je izgradnju modernog informativnog centra za turiste u februaru 2019. godine. Prilikom početka radova tada aktuelni predsjednik Turističke zajednice KS Midhat Hubijar kazao je kako se radi o informativnom centru čiju gradnju finansira Turistička zajednica KS i kako će to biti prvi informativni centar u njenom vlasništvu. 

Ova priča izazvala je veliku medijsku pažnju, a kiosk je završen sredinom marta kada je i unutrašnjost dobila svoj finalni izgled. 

U maju prošle godine je izvođač radova opomenom pred tužbu pritisnuo Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, jer više od 250.000 KM nije bilo isplaćeno.

Predsjednik turističke zajednice KS Nermin Muzur na Facebooku je podsjetio na ovaj slučaj i objavio nalaz vještaka građevinske struke kao dokaz koliko zaista košta jedan kiosk.

- Da li se sjećate kioska od 253.000 KM. Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa nadzorom sam trebao izvršiti primopredaju i potpisati nalog za plaćanje gradnje navedenog objekta. To sam naravno odbio, a sve ostalo nakon toga što se dešavalo je manje više poznato. Hiljade poziva novinara, hiljade komentara, satiričnih članaka, slika... - napisao je na Facebooku Muzur .

Izvođač radova je tužio Turističku zajednicu KS, jer nije plaćno 253.000 KM.

- U toku procesa izvođač radova je tražio sudskog vještaka koji će procijeniti vrijednost radova i evo dobili smo nalaz. Sudski vještak građevinske struke kojeg je tražio tužitelj je procijenio da je ukupna građevinska vrijednost objekta (ono što smo trebali i da platimo) skoro 10 puta manja od one koja je navedena u ugovoru i iznosi 25.874 KM. Otišao je vještak i korak dalje, pa je procijenio i tržišnu vrijednost objekta, pa je i ona sa svim uključenim parametrima manja za više od 5 puta (46.573,20 KM), nego cijena koju sam trebao da potpišem. 

Detaljne podatke možete vidjeti na slikama ispod, a ovih usteđenih više od 200.000 KM Turistička zajednica KS i Vlada KS mogu rasporediti na neki drugi projekat. Ne bih se bunio da to bude neki projekat na Ilidži. Svako dobro Bosno i Hercegovino, napisao je Muzur.

Da li se sjećate kioska od 253.000 KM⁉️ 📄 Dolaskom u Turističku zajednicu KS, nekad u februaru 2019. godine, sa...

Objavljuje Nermin MuzurNedjelja, 24. siječnja 2021.
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na