UPUTILI OTVORENO PISMO

Dio roditelja u KS ne želi da se djeca vrate u školske klupe

bog toga smo veoma odlučni sudbinu svoje djece preuzeti u vlastite ruke i istrajati u našim zahtjevima po bilo koju cijenu, navodi se u pismu

Roditelji hoće online nastavu ili kombinirani model nastave. Ilustracija

N. Aj.

25.1.2021

Dio roditelja u Kantonu Sarajevo zalaže se zaonline nastavu ili kombinirani model nastave, kao što je to bilo u prvom polugodištvu.

Tim povodom, roditelji su uputili otvoreno pismo ministrici za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo Naidi Hoti - Muminović, koje prenosimo u cjelosti:

Poštovana ministrice Hota - Muminović, 

S obzirom da su u toku aktivnosti na pripremi početka drugog polugodišta školske godine u Kantonu Sarajevo ova grupa roditelja traži da njihova djeca nastave pohađati školu putem online platforme, i to na način kako je to najlakše za učitelje i nastavnike (da se našoj djeci mailom šalju materijali kao i u prošlom polugodištu ili online nastava). Zbog aktualne Covid pandemije mi ne želimo da naša djeca pohađaju nastavu u školskim klupama. 

Efikasan model

U vezi s tim za nas je prihvatljiv kombinovani model nastave koji je primjenjen u predhodnom polugodištu. Na ovaj način bi bili zadovoljeni zahtjevi obje grupe roditelja, kako onih koji žele da im djeca pohađaju online nastavu, tako i onih roditelja koji žele da im djeca pohađaju školu u školskim klupama. Ovaj model se pokazao kao efikasan i zahvaljujući njemu sigurno su spašeni mnogi životi.

Razlog našeg zahtjeva je vrlo jednostavan, smatramo da je u trenutnim okolnostima pitanje zdravlja djece i članova njihovih porodica daleko bitnije od pitanja obrazovanja kao i bilo kakvih drugih pitanja. Zbog toga smo veoma odlučni sudbinu svoje djece preuzeti u vlastite ruke i istrajati u našim zahtjevima po bilo koju cijenu. Također napominjemo da ćemo borbu nastaviti dok se ne udovolji našim zahtjevima i na tom putu ćemo do kraja istrajati.

S obzirom da u vezi sa navedenim pitanjem snosite ogromnu odgovornost nadamo se razumnom pristupu sa Vaše strane.

Uvažite naš zahtjev

Ovom prilikom Vam dostavljamo peticiju koju je potpisalo 1.158 roditelja koju možete pročitati na web stranici https://www.peticije.online/peticija_za_online_nastavu_u_osnovnim_kolama_u_kantonu_sarajevo, gdje možete pročitati pojedinačne razloge i stavove roditelja u vezi sa navedenim.

Molimo Vas da uvažite navedeni zahtjev i omogućite našoj djeci online školovanje u kao što je to bilo u prvom polugodištu, jer o sudbini naše djece niko nema pravo da odlučuje osim nas, mi smo ti koji preuzimamo odgovornost i odlučujemo o sudbini naše djece. 

Obavještavamo roditelje koji dijele naše stavove da nastave sa potpisivanjem online peticije na naprijed navedenoj web adresi, te da prate naša medijska saopćenja kako bi mogli dalje zajednički koordinirati aktivnosti. Peticija je naše jedino oružje i garant da se odluke o ovom pitanju neće moći donositi bez nas - stoji u otvorenom pismu koje je potpisano od roditelja koji traže online nastavu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.