ODRŽAN SASTANAK

Neophodno proširiti kapacitete Izolatorija Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Skupština KS je opredijeljena da u narednom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica, kazao je Okerić

Gavrankapetanović i Forto tokom obilaska Izolatorija i Ugrentnog centra. Opća bolnica

N. Aj.

26.1.2021

Predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, premijer Edin Forto, te zastupnici Neira Dizdarević, Elmedin Konaković i Igor Stojanović su sa v. d. direktorom Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" Ismetom Gavrankapetanovićem razgovarali o djelovanju i potrebama ove bolnice, kao i o povećanju kapaciteta Izolatorija.

Ovo je saopćeno iz Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš" te je dodano da su nakon sastanka svi zajedno obišli prostor u kojem je smješten Izolatorij i Ugrentni centar. 

Više od 600 hiljada usluga

Prof. dr. Gavrankapetanović upoznao je goste s dosadašnjim radom ove ustanove. 

- U proteklih pola godine građanima je pruženo više od 600 hiljada usluga i obavljeno skoro pet hiljada operacija. Prioritet su Covid-pacijenti, dok traje pandemija, s tim da je Opća bolnica otvorena i za druge pacijente. Osoblje će nastaviti i dalje da ulaže maksimalne napore kako bi pružilo kvalitetnu uslugu pacijentima, pri čemu očekujemo i podršku našeg osnivača i aktuelne vlasti - rekao je ovom prilikom v. d. direktor Gavrankapetanović.

Predsjedavajući Okerić je izrazio zadovoljstvo uvjetima u kojima se pružaju usluge pacijentima u Izolatoriju i Urgentnom centru. 

- Skupština KS je opredijeljena da u narednom periodu svojim djelovanjem omogući ovoj ustanovi da postane kantonalna bolnica - kazao je Okerić.

Zadovoljiti potrebe građana Sarajeva

U krugu izolatorija Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš". Opća bolnice

Zahvalio se uposlenicima na predanosti i požrtvovanosti koju "pokazuju tokom pružanja medicinske njege i svih drugih zdravstvenih usluga pacijentima u ovom najtežem periodu za sve nas od završetka rata pa do danas".

- Vlada KS čvrsto stoji na stajalištu da su nam potrebni zdravstveni kapaciteti na koje se možemo osloniti u vremenu pandemije, s tim da i nakon nje trebamo Opću bolnicu koja će moći u potpunosti zadovoljiti potrebe građana Sarajeva - kazao je premijer Forto.

Rekao je kako će se na dvije stvari posebno obratiti pažnja u narednom periodu.

Prva je da ova bolnica postane kantonalna bolnica u svom pravnom statusu, dok je druga neophodno proširivanje kapaciteta Izolatorija za liječenje Covid oboljelih pacijenata u vrijeme pandemije.

Nakon pandemije, kada izađemo iz ovog zdravstvenog problema u kojem smo sada zajedno sa ostatkom svijeta, prostorije Izolatorija će se prenamijeniti za potrebe buduće kantonalne bolnice - najavio je premijer Forto.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.