SJEDNICA SKUPŠTINE KS

Marić: Čini mi se da neka nevidljiva ruka upravlja migrantskom krizom

Istočni dio granice je jedan od najosjetljivijih tačaka u BiH

Marić: Zašto se ne upotrebljava deportacija nelegalnih migranata. Arhiv

Piše: N. Aj.

28.1.2021

Zvonko Marić, zastupnik Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Kantona Sarajevo kazao je kako ono što su iznijeli predstavnici koji su bili gosti današnje sjednice Skupštine KS "vrijeđa ljudsku inteligenciju".

- Nisu dali dogovore na brojna pitanja. Pitanja pokazuju opredjeljenost zastupnika. Je li se iko osvrnuo na natpise u medijima da, dok smo mi pričali i dok su nam govorili da više ni jedna migrant neće biti smješten u KS, iz Tuzle šalju u grupu migranata u Sarajevo. Gdje će oni biti smješteni, zna li policija, jesu li vlasti obaviještene...? Čini mi se da neka nevidljiva ruka upravlja migrantskom krizom. Ova kriza je zabrinjavajuća u svakom smislu - kazao je Marić.

Dodao je da je bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić predvidio mnoge stvari.

- Ne likujem što je bio u pravu, volio bih da nije. Ali tada ga je tada neko slušao, imali bi danas drugačiju situaciju. Zašto se ne upotrebljava deportacija nelegalnih migranata, to se svugdje u svijetu radi. Istočni dio granice je jedan od najosjetljivijih tačaka u BiH. Koliko je tek onih koji nisu u kampovima. Antimigrantsko ponašanje, fašizacija stanja u odnosu na migrante, ljudi koji pozivaju na Hitlerove metode na društvenim mrežama, to su botovi... A to je vrlo ozbiljan društveni problem, socijalni i svaki drugi, ko su ti koji rasplamsavaju mržnju prema migrantima - istakao je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.