NA SJEDNICI SKUPŠTINE KS

Zahiragić napao Čamparu i Konakovića

Evo, ostale kolege se smiju. Potrudit će se da na sljedećoj sjednici imaju više naslovnica od mene na tom opskurnom portalu, kazao je Zahiragić

Piše: N. Aj.

28.1.2021

Zahiragić se obratio Čampari. Avaz

Zastupnik u Skupštini Kantona Sarajevo Haris Zahiragić ispred SDA javio se za riječ na sjednici čija je tema migrantska kriza u ovom kantonu.

Istakao je da je dobio malo odgovora na svoja pitanja.

- Ne može se ministar Katica ponašati kao portparol Uprave policije, oni su sastavni dio Ministarstva unutrašnjih poslova. Kada je u pitanju migrantska kriza generalno, onaj aspket krize kao oni koji su bili žrtve tortura, imamo dozu veliku empatije. Međutim ne vidim porodice, djecu i slično na ulicama. Ona kategorija migranata koja je možda u manjini, ali u glasnoj manjini, pravi probleme građanima KS - kazao je Zahiragić.

Potom se obrušio na samostalnog zastupnika u Skupštini KS i ministra FMUP-a Aljošu Čamparu.


Tabloidni portal

Umjesto da dobijem dogovore, dobio sam nekoliko tabloidnih članaka koji se uređuje iz kabineta ministra Čampare. Pozdravljam to ovim putem. Drago mi je da ne moram praviti "press-clipping" nakon svakog mog nastupa u Skupštini KS i pitam za mišljenje ljude koje cijenim kakav je bio moj nastup jer svaki put kada taj tabloidni portal napiše veći broj tekstova po tome mi u Klubu vidimo ko je bio najbolji. Evo, ostale kolege se smiju. Potrudit će se da na sljedećoj sjednici imaju više naslovnica od mene na tom opskurnom portalu. Pozivam uvaženog ministra Čamparu i njegov kabinet da se konačno počnu baviti migrantskom krizom - kazao je Zahiragić.

Ubrzo nakon toga, osvrnuo se i na Elmedina Konakovića, lidera NiP-a.

- Jednu stvar nisam mogao da ne primjetim, koja me je na neki način iznenadila, da se kolega Konaković nije javio kao osoba koja se nameće da bude lider "četvorke". Građani trebaju da vide kakav je odnos gospodina Konakovića naspram ovakve teme - kazao je Zahiragić.

Kolega Okeriću, imajte svoj integritet

Zahiragić zamjerio Konakoviću se nije uključio u temu o migrantskoj krizi. Arhiv

Prekinuo ga je predsjedavajući Skupštine Elvedin Okerić kazavši kako to nije tema.

Kolega, Okeriću, ja znam da vi kad čujete njegovo ime morate da ga branite, ali imajte svoj integritet i pustite me da govorim. Nisam ništa zlonamjerno rekao. Pozivam ga da se uključi - kazao je Zahiragić.

Na to mu je Okerić odgovorio: "Kolega Zahiragiću, isključit ću vas".

Pa to samo i znate da radite - kazao je Zahiragić

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.