DANAS SJEDNICA SKUPŠTINE

Budžet Kantona Sarajevo manji za skoro 160 miliona KM

Sjednica će se održati online, a dnevni red će se utvrditi na samoj sjednici

Sjednica će se održati online. Avaz

Piše: A. Č.

3.2.2021

Pred zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo danas će se naći budžet KS za 2021. godinu, koji će zbog posljedica pandemije koronavirusa biti manji za skoro 160 miliona KM u odnosu na 2020. godinu.

Sjednica će se održati online, a dnevni red će se utvrditi na samoj sjednici. Budžet će se usvajati po hitnom postupku i neće biti javne rasprave.

Nema javne rasprave

Zastupnik u Skupštini KS Zvonko Marić (SBB) ranije je za "Avaz" rekao da zastupnici Saveza za bolju budućnost prilikom usvajanja neće praviti bilo kakve opstrukcije.

- Obzirom da će se budžet usvajati po hitnoj proceduri, neće biti javne rasprave. Bolje bi bilo da je omogućena javna rasprava od sedam dana nego nikako, ako mislimo da poštujemo zakonodavno tijelo koje je pretpostavljeno izvršnoj vlasti zaključio je Marić.

Privremeno finansiranje

Podsjećamo, na hitnoj sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, a koja je održana 29. decembra prošle godine prihvaćen je Prijedlog odluke o privremenom finansiranju u Kantonu Sarajevo od 1. januara do 1. marta. Za privremeno finansiranje glasala su 32 zastupnika.

Skupština je dala saglasnost i na Odluku o privremenom finansiranju Zavoda zdravstvenog osiguranja Kantona Sarajevo za prvi kvartal naredne godine, kao i na Odluku o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove Službe za zapošljavanje Kantona Sarajevo za isti period.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.