JU "DJECA SARAJEVA"

Mališani izveli performans i poklonili Olimpijskom muzeju crteže

Njihov nastup, u društvu organizatora i predstavnika JU "Djeca Sarajeva", pratio je i visoki predstavnik u našoj zemlji Valentin Inzko

A. N.

U okviru festivala "Sarajevska zima" danas su se u Domu mladih na Skenderiji performansom "Zimska čarolija" publici i gostima manifestacije predstavili mališani iz vrtića "Dječiji grad". Svečanu tačku, koju su pripremali sa odgajateljicama Ognjenkom Mikavica i Merimom Homorac, izveli su besprijekorno što je publika nagradila aplauzom. Njihov nastup, u društvu organizatora i predstavnika JU "Djeca Sarajeva", pratio je i visoki predstavnik u našoj zemlji Valentin Inzko.

-Djeca iz 34 obdaništa JU "Djeca Sarajeva" također su učestvovala u ovom Festivalu. Na kreativan način, uz prethodnu motivaciju i razgovor sa učiteljicama, crtala su i slikala na zadanu temu "Sarajevska zima". Inspiraciju su našli olimpijskim krugovima, Vučku, pahuljicama i svemu onome što je asociralo na Olimpijadu. Od radoova smo napravili izložbu koju smo poklonili Olimpijskom muzeju. U nadi da će se u našem prelijepom gradu Sarajevu ponovo pdržati Olimpijske igre ostaje nam da održavamo tradiciju obilježavanja i sjećanja na Zimske olimpijske igre 1984 - kazala je Suanita Banda, direktorica JU "Djeca Sarajeva".

NA VRH

Podijeli članak na