PRIM. DR. ABDULAH NAKAŠ

U Covid odjelu Opće bolnice hospitalizirano 45 pacijenata

Jučer je otvorena postcovid ambulanta u Općoj bolnici planirana samo za pacijente koji su se liječili u ovoj zdravstvenoj ustanovi od Covid-19

U protekla 24 sata primljena tri pacijenta na Covid odjel. Arhiv

N. Aj.

9.2.2021

U protekla 24 sata u Covid odjel sarajevske Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na bolničko liječenje primljena su tri pacijenta, a isto toliko je otpušteno kući. Hospitalizirano je 45 pacijenata u Covid odjelu, od kojih je jedno na intenzivnoj njezi.

- Podsjećamo građane da je jučer otvorena postcovid ambulanta u Općoj bolnici planirana samo za pacijente koji su se liječili u ovoj zdravstvenoj ustanovi od Covid-19. Planirano je da se tri mjeseca, od izlaska sa bolničkog liječenja, nastavi multidiciplinarno pratiti zdravstveno stanje ovih pacijenata - saopćeno je iz Opće bolnice.


U ovoj medicinskoj ustanovi, kako su naveli, osim na Covid odjel, primljeno je 45 pacijenata na hospitalizaciju, a 39 je završilo bolničko liječenje.

- Tokom jučerašnjeg dana bilo je 1.187 pregleda i pruženo je više od četiri hiljade usluga - kazali su iz Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.