GRADILIŠTE PRAZNO

Zaustavljeni radovi na Prvoj transverzali

Ne možemo nastaviti dok se problem ne riješi, kaže Mašić

Piše: A. Nalo

9.2.2021

Gradilište Prve transverzale danas je bilo pusto. A. Nalo

Na gradilištu Prve transverzale, na potezu od Kranjčevićeve do ulice Braće Begića, danas nije bilo niti jednog radnika iz firme “Euro-asfalt”. Kako saznajemo, radovi na terenu obustavljeni su zbog neizmještenih podzemnih instalacija te zbog sporne kuće, koja se nalazi na trasi i koja je predviđena za rušenje, a za koju još nisu riješeni imovinsko-pravni odnosi. 

Rješiti problem

-Kompanije u čijem su vlasništvu instalacije moraju uraditi taj posao, a prema nalogu investitora. Što se tiče sporne kuće to nije u našoj nadležnosti. Ono što možemo reći jeste da radove ne možemo nastaviti dok se taj problem ne riješi. U ovom momentu, s obzirom na otvorenost posla, izvođač je uradio sav posao koji je bilo moguće uraditi s obzirom na stanje instalacija i vremenske uvjete – kazao je za “Dnevni avaz” Senad Mašić, voditelja gradnje.

Prema njegovim riječima, na dionici na kojoj su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi očišćen je teren desne saobraćajnice jer se lijevom odvija saobraćaj, završeno je armiranje i betoniranje zidova Z1B kompletan i Z2 djelimično - do kuće predviđene za rušenje.


Sporna kuća koja je predviđena za rušenje. A. Nalo

Izmješatnje instalacija

Također, izvršeno je nasipanje kamenog materijala iza spomenutih zidova, kao i iskop desne saobraćajnice.

-Održan je sastanak investitora, nadzora i izvođača na temu, pored ostalog, izmještanja spomenutih podzemnih instalacija. Mi se nadamo da će se to brzo riješiti kako bismo što ranije nastavili sa radovima – naglasio je Mašič.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.