OV NOVO SARAJEVO

Majda Kalamujić, Nedim Salihagić i Nijaz Džaka odrekli se plaće

Svjestan sam složene situacije u kojoj se nalazi bh. društvo, kaže Salihagić

Piše: A. Nalo

11.2.2021

Salihagić i Rovčanin. Avaz

Slijedeći primjer kolega iz Općine Centar, Benjamina Isovića i Ire Adilović, plaće od 3.600 KM odrekla su se i tri zamjenika predsjedavajućeg Općinskog vijeća Novo Sarajevo – Majda Kalamujić (SDP), Nedim Salihagić (NBL) i Nijaz Džaka (NiP)

Pad privrednika

-Svjestan sam složene situacije u kojoj se nalazi bosanskohercegovačko društvo, izazvano koronavirusom, te sada nije vrijeme za megalomanske troškove u svrhu birokratije. Općepoznato da su svi privrednici doživjeli pad na tržištu rada, i meni se to lično desilo, ali to mi ne daje zapravo da imam bilo kakve privilegije – kazao je Salihagić.

Želja mu je, kako kaže, da se novac svih vrsta uštede koje se odnose na Općinu Novo Sarajevo usmjere na one kojima najviše treba.

-Prioritet je zapošljavanje i pomoć djece boračke populacije, stipendiranje mladih, pokretanje projekata malih biznisa i svih onih koji su marginalizovani zadnjih godina – rekao je Salihagić.


Podrška SBB-a

Klub vijećnika SBB Novo Sarajevo podržao je ovakvu odluku.

-Posebno nas raduje što nova većina nije odlučila praviti dodatan trošak Općini Novo Sarajevo. Raduju nas činjenica da će pojedini zamjenici oko 500. 000 KM usmjeriti na pomoć riješavanja problema djece šehida i poginulih boraca – kazao je šef Kluba Edin Rovčanin.

Prema njegovim riječima, SBB Novo Sarajevo daje punu podršku načelniku Općine Hasanu Tanoviću, kao i svim konstruktivnim i dobrim Odlukama koje predlaže Vijeće.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.