SARAJEVO

Vlada KS formirala Savjetodavno tijelo za ekonomska pitanja

Članovi Savjetodavnog tijela neće primati novčanu naknadu za svoj rad

Vlada KS formirala Savjetodavno tijelo za ekonomska pitanja. Fena

A. K.

15.2.2021

Na prijedlog Ministarstva privrede, Vlada Kantona Sarajevo formirala je Savjetodavno tijelo za ekonomska pitanja za stabilizaciju privrede i saniranje posljedica pandemije koronavirusa na području KS.

To tijelo zaduženo je da priprema prijedloge mjera za sanaciju posljedica koronavirusa u oblasti privrede i upućuje ih Vladi KS na donošnje, da analizira stanje i dosadašnje programe namijenjene podršci i razvoju privrede na području Kantona Sarajevo, te daje prijedloge za njihovo unapređenje. Također je zaduženo da kreira inicijative u cilju poboljšanja privrednih tokova u Kantonu Sarajevo, prati, predlaže i pomaže usaglašavanju mjera pomoći privredi s mjerama nadležnih institucija drugih nivoa vlasti, priprema i izrađuje fiskalne procjene u cilju saniranja posljedica koronavirusa u oblasti privrede.

Savjetodavno tijelo čini 15 članova. Pored ministra privrede KS Adnana Delića, u sastavu ovog tijela će biti stručnjaci iz oblasti ekonomije i raznih grana privrede, kao i predstavnici određenih udruženja i asocijacija.

Članovi Savjetodavnog tijela neće primati novčanu naknadu za svoj rad, saopćeno je iz Službe za protokol i press KS.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.