TEMA "MI U PRIRODI"

Crtež iz Sarajeva najbolji na Festivalu djece i mladih u Južnoj Koreji

Takmičila su se djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti

A. K.

Pobjednički crtež iz Sarajeva

Foto: SFF


Međunarodni filmski festival djece i mladih u Busanu (BIKY) u Južnoj Koreji najboljim crtežom je proglasio crtež iz Sarajeva autorice Ilhane Šabanović.

- Crtež Ilhane Šabanović, 11-godišnje učenice Osnovne škole "Behaudin Selmanović" iz Sarajeva, ove godine je proglašen najboljim od svih kreativnih gradova filma koji su učestvovali na konkursu. Crtež će biti izložen na lokacijama održavanja ovogodišnjeg Međunarodnog filmskog festivala djece i mladih u Busanu i koristit će se za dizajn postera festivala - saopćeno je iz Sarajevo grad filma UNESCO-a.

Djeca iz cijelog svijeta od 5 do 12 godina starosti ove su godine crtala na temu "Mi u prirodi".

- Djevojčica sjedi u prirodi. Oči boje planete Zemlje, kosa sa jedne strane snježna pletenica na kojoj se sankaju djeca, sa druge strane kosa je plava rijeka po kojoj skaču ribe i bivaju joj šnalice. Jednom rukom kupi smeće u kantu, a druga je kao drvo dom za ptice - opisala je Ilhana Šabanović iz Sarajeva svoj crtež.

Ona je osvojila je vrijedne nagrade festivala u Busanu, a zbog situacije s koronavirusom njen odlazak na festival u Busan je još uvijek neizvjestan.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na