KANTON SARAJEVO

Samir Avdić: Nastavljamo finansirati sedam ustanova kulture od značaja za BiH

Ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou

A. K.

Ministar Samir Avdić

Foto: Služba za protokol i press KS


Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine posjetio je ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Samir Avdić.

Direktorica Muzeja Šejla Šehabović pokazala je ministru Avdiću stalnu postavku Muzeja u kojoj se čuvaju originalni rukopisi, eksponati i lični predmeti koji su pripadali književnicima Ivi Andriću, Meši Selimoviću, Isaku Samokovliji, Silvija Strahimiru Kranjčeviću, Petru Kočiću, Ziji Dizdareviću, Branku Ćopiću, Maku Dizdaru…

Ministar Avdić je obišao i pozorišni dio stalne postavke, te se upisao u Knjigu utisaka.

Kazao je da ove godine iznos namijenjen finansiranju sedam ustanova kulture od značaja za Bosnu i Hercegovinu iz Budžeta Kantona Sarajevo ostaje na prošlogodišnjem nivou, saopćeno je iz Službe za protokol i press Kantona Sarajevo.

- Osim toga, kao kantonalni ministar kulture mogu ponuditi da budem most između institucija i potencijalnih partnera za saradnju na različitim projektima. Za svaki dobar projekt rado ću dati preporuku. Također, mogu, kada je to potrebno, i u skladu sa svojim obavezama, biti prisutan na tim sastancima, te svojim sugestijama pomoći koliko je u mojoj moći - naveo je ministar Avdić.

NA VRH

Podijeli članak na