KANTON SARAJEVO

Sastanak Vranića, Izetbegović i Gavrankapetanovića o boljoj organizaciji zdravstvene zaštite pacijenata

Sastanku je prisustvovao i direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakib Katana

A. Č.

Gavrankapetanović i Izetbegović: Prisustvovali sastanku

Foto: Avaz


Ministar zdravstva KS Kantona Sarajevo prof. dr. Haris Vranić održao je danas radni sastanak sa generalnom direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu prof.dr. Sebijom Izetbegović, v.d. direktorom Opće bolnice “Prim.dr. Abdulah Nakaš” prof.dr. Ismetom Gavrankapetanovićem i direktorom Zavoda zdravstvenog osiguranja KS Sakibom Katanom.

Teme sastanka su bile reorganizacija i bolja organizacija zdravstvenog sistema u Kantonu Sarajevo, kao i uspostavljanje bolje saradnje i koordinacije ovih ustanova i nadležnog ministarstva u složenim uvjetima uzrokovanim pandemijom koronavirusa.

  • Ministar Vranić: Sastanak bio konstruktivan

    Ministar Vranić: Sastanak bio konstruktivan

    Foto: VLADA KS


Ministar Vranić je kazao da je sastanak bio konstruktivan, a dogovoreno je između ostalog formiranje radne grupe koja će usaglasiti unaprijeđeni put pacijenta između Opće bolnice i Kliničkog centra, s obzirom da je istekao rok važenja prethodnog dokumenta.

U radnoj grupi će biti predstavnici Ministarstva zdravstva, Kliničkog centra i Opće bolnice kao i Zavoda zdravstvenog osiguranja.

- Razgovarali smo i o potrebi osiguranja brže, efikasnije i bolje organizacije primarne zdravstvene zaštite. Osim toga, istaknuto je da se kapaciteti 13 zdravstvenih ustanova u Kantonu podjednako moraju uključiti u tretman pacijenata oboljelih od COVID-a, prvenstveno u rad COVID ambulanti, za što sam već izdao naredbu - naglasio je ministar Vranić i dodao kako je dogovoreno da se ovakvi sastanci ubuduće održavaju češće.

Više o temi Haris Vranić

NA VRH

Podijeli članak na