KANTON SARAJEVO

Počela sjednica Skupštine KS, na dnevnom redu 56 tačaka

Zastupni će, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine i to po skraćenom postupku

Sjednica se održava online. Printscreen

Piše: A. Č.

3.3.2021

Počela je 33. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. Na dnevnom redu je 56. tačaka, a zastupni će, između ostalog, razmatrati Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine i to po skraćenom postupku.

Na dnevnom redu je i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o šumama KS po skraćenom postupku, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti KS u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća, također po skraćenom postupku, te izmjene i dopune Zakona o državnoj službi u KS.

Bit će analizirano i mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice KS na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

Pred zastupnicima je i nekoliko odluka koje se tiču izbora predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine KS, kao i imenovanje predsjednika, zamjenika predsjednika i članova Odbora za javna priznanja KS.

Zastupnik Zvonko Marić je u poslovničkoj intervenciji podsjetio je da je imao inicijativu o inkluziji za djecu sa poteškoćama u razvoju te je tražio da se stavi na dnevni red današnje sjednice.

- U vrijeme pandemije odvija se online nastava, mnogi se nisu snašli u tom okruženju, posebno djeca sa poteškoćama u razvoju, moramo misliti na tu kategoriju djece. Operativnije bi bilo ukoliko bi se ova tačka usvojila na dnevni red. Ako ne, onda zahtijevam hitnu sjednicu na ovu temu - rekao je Marić.

Za dnevni red su glaslala 23 zastupnika, a suzdržanih je bilo 9.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.