KADROVSKA PODRŠKA

Zbog povećanog broja novozaraženih Dom zdravlja KS dobit će ispomoć od drugih zavoda

Održan sastanak sa zdravstvenim timovima Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zaštitu uposlenika MUP-a i Studentskom poliklinikom

U KS se bilježi rast novozaraženih. Arhiva

A. K.

5.3.2021

Tokom jučerašnjeg dana 1.489 pacijenata potražilo je pomoć u Covid ambulantama, te zbog rasta novozaraženih JU Dom zdravlja KS dobija ispomoć od drugih zavoda u Kantonu Sarajevo, saopćeno je iz JU Dom zdravlja KS.

Zbog povećanog broja novooboljelih građana Kantona Sarajevo od koronavirusa, menadžment JU Dom zdravlja K,S predvođen v. d. generalnom direktoricom mr. sci. med. Amelom Kečo, održao je u jutros sastanak sa zdravstvenim timovima Zavoda za sportsku medicinu, Zavoda za zaštitu uposlenika MUP-a i Studentskom poliklinikom.



Godinu se bore protiv epidemije

Prema odluci Vlade Kantona Sarajevo timovi navedenih zavoda bit će u narednom periodu kadrovska podrška već postojećim timova porodične medicine JU Dom zdravlja KS u borbi protiv pandemije covid-19. Tom prilikom, mr.sci.med Amela Kečo upoznala je timove sa trenutnom situacijom u covid ambulantama Centar – Vrazova, Ilidža, Novo Sarajevo, Semizovac, te Centru Saraj – Polje, te je istakla da će njihov angažman biti od velike važnosti za zdravstvene profesionalce JU Dom zdravlja KS koji se već godinu dana bore protiv epidemije covid-19 i koji su, kako kaže, mr.sci.med Kečo već dobro iscrpljeni.

JU Dom zdravlja KS u četvrtak, 4. marta zabilježila je ulazak 1.489 pacijenata u odnosu na prethodni dan kada ih je bilo 1472 kojima su pružene zdravstvene usluge u Covid centru Saraj – Polje, te Covid ambulantama Centar - Vrazova, Ilidža, Novo Sarajevo i Semizovac.


592 telefonska poziva

U Covid centru Saraj – Polje 569 pacijenata imalo je simptome sa sumnjom na koronavirus, u covid ambulantama Centar - Vrazova 259 pacijenata, Ilidža 201, Novo Sarajevo 278 i Semizovac 182.

U toku jučerašnjeg dana COVID ambulante zabilježile su i 592 telefonska poziva, a od ukupno 1.489 pacijenta koji su potražili pomoć u JU Dom zdravlja KS, prema KCUS-u je obavljeno 15 transporta i prema Općoj bolnici Abdulah Nakaš šest transporta, navedeno je u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.