RAZGOVARANO O VAKCINAMA

Forto napustio sastanak u Vladi FBiH: Jedna riječ ovo opisuje - susramlje

Forto je kazao da je na sastanku održan uvod u kojem je govoreno o tome šta je Federalna vlada uradila o nabavci vakcina

Piše: A. K.

5.3.2021

U sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu u toku je sastanak o aktuelnoj epidemiološkoj situaciji i mogućnostima nabavke vakcina protiv koronavirusa. Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto je napustio sastanak i kazao da je suštinski beskoristan.

- Prva tema je epidemiološka situacija i tu se suštinski slažemo s brigom koju dijele na federalnom nivou u smislu pogoršanja epidemiološke situacije i o tome smo puno govorili prethodnih dana, a govorit ćemo i narednih – kazao je premijer Forto u obraćanju video porukom.

Druga tema o kojoj su razgovarali je nabavka vakcina.

 Kazao je da je na sastanku održan uvod u kojem je govoreno o tome šta je Federalna vlada uradila o nabavci vakcina.

- Najbolje ću to opisati jednom hrvatskom riječi koja se zove susramlje. To je kada je vama neugodno zbog onoga što neko drugi radi. Meni je neugodno šta smo čuli u smislu nabavke vakcina sa Federalnog nivoa. Objašnjavali su s kim su razgovarali. U martu 2021. godine oni razgovaraju o formiranju tijela o nabavci vakcina. Ono što sam tamo čuo nisam mogao vjerovati i zbog toga sam izašao ranije sa tog sastanka jer je suštinski beskoristan – kazao je.

Sastanku prisustvuju premijer Federacije BiH Fadil Novalić i zamjenici, te predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva, Zavoda za javno zdravstvo FBiH i Odbora za zdravstvo Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, kao i premijeri i ministri zdravstva kantona u Federaciji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.