NA LICU MJESTA

Duga kolona automobila ispred drive-in punkta u Sarajevu

Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.549 osoba

Piše: A. Ovčina

6.3.2021

Duga kolona automobila - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, proteklih dana domovi zdravlja primaju hiljade pacijenata dnevno. Povećana je potreba za testiranje, što je vidljivo i danas ispred drive-in punkta na parkingu kod mosta Suade Dilberović i Olge Sučić.

Drive-in punkt otvoren je prije dvije sedmice. Tada je Haris Vranić, kantonalni ministar zdravstva, izjavio je da je drive in napravljen po svim standardima koji zahtijevaju epidemiološko uzimanje uzoraka na Covid-19.


550 novooboljelih osoba od koronavirusa

- Kroz informatički centar Zavoda zdravstvenog osiguranja KS svi oni koji se budu testirali bit će obaviješteni putem Viber aplikacije ili na njihov mobilni telefon. Rezultati testa će biti u najbržem roku. Očekujemo da će se na rezultate čekati između šest i osam sati. Nekada se može desiti da bude duže, ali nikada više od 24 sata - kazao je Vranić.

Podsjećamo, u Kantonu Sarajevo u protekla 24 sata evidentirano je 550 novooboljelih osoba od koronavirusa, dok se u istom periodu od infekcije ovim virusom oporavilo 366 naših građana. Od ovog broja novozaraženih, njih 372 pripada porodičnim klasterima ili kontaktima sa ranije zaraženim osobama. Nažalost, jučer je preminulo deset pacijenata koji su bili zaraženi koronavirusom.


Apel na maksimalno poštivanje mjera

Proteklog dana na koronavirus testirano je 1.549 osoba.

S obzirom na kontinuirani rast broja novozaraženih, iz Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo pozivaju na maksimalno poštivanje epidemioloških mjera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.