KORONAVIRUS

Opća bolnica: U Covid odjelima 120 teških pacijenata, pomozite da sačuvamo zdravstveni sistem

Medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori velikom prilivu pacijenata u okolnostima pandemije

Opća bolnica: 25 zdravstvenih radnika pozitivno na koronavirus. Opća bolnica

A. K.

8.3.2021

U posljednja 24 sata, u Covid odjele Opće bolnice "Prim. dr. Abdulah Nakaš" na hospitalizaciju je primljeno 17 pacijenata, a devet je otpušteno na kućno liječenje.

U Covid odjelima, na bolničkom liječenju, je 120 teških pacijenata, od kojih je 11 na intenzivnoj njezi, jedan na respiratoru, a tri pacijenta su na invazivnoj mehaničkoj ventilaciji.


Apel građanima

Kako se navodi u saopćenju za javnost, medicinsko osoblje ulaže maksimalne napore da odgovori velikom prilivu pacijenata u okolnostima pandemije covid-19, ali i samo obolijeva od te infekcije.

- Ukupno je 25 zdravstvenih radnika Opće bolnice pozitivno na Covid-19, u samoizolaciji je 15, a još deset nemedicinskih radnika je zaraženo tim virusom i izbačeno iz stroja. Apeliramo na građane da nam pomognu, da sačuvamo zdravstevi sistem poštujući sve preporučene epidemiološke mjere - ističe se.


Rad u drugim odjelima

Osim brige o Covid pacijentima, i u drugim odjelima Opće bolnice organizira se rad.

- Jučer su 43 pacijenta primljena na bolničko liječenje, a 28 je otpušteno s hospitalizacije. Ukupno su bila 1.093 pregleda i pruženo 5.548 usluga. Urađeno je 18 operacija, a Kanton Sarajevo je bogatiji za devet beba koje su proteklog dana rođene u ovoj ustanovi - ističu iz Opće bolnice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.