MINISTAR PRIVREDE KS

Delić poručio privrednicima: Svako radno mjesto nam je važno, nećemo vas ostaviti same

U fazi je izrada izmjena i dopuna zakona o ublažavanju negativnih posljedica covid pandemije na osnovu kojih će se vršiti isplata tih sredstava

Delić se obratio privrednicima u KS. Screenshot

Piše: A. K.

12.3.2021

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić poslao je poruku privrednicima i obećao da ih Vlada KS neće ostaviti same i na cjedilu.

- Večeras u 20:00 sati nastupa lockdown i trajat će do ponedjeljka u 7:00 sati. Ministarstvo privrede će u okviru svojih nadležnosti pratiti epidemiološku situaciju i u slučaju da se produži lockdown obeštetit će svakog privrednog subjekta. Naravno, sve to ćemo raditi u dogovoru s našim Kriznim štabom i sa našom Vladom. Gledamo širu sliku i u ovom trenutku nije dobro da izdvajamo bilo koju djelatnost, pogotovo ne ugostitelje koji su jedni od najpogođenijih u negativnim posljedicama covid pandemije. Nama je svaka djelatnost izuzetno važna i bitna i svako radno mjesto nam je svako važno i bitno i obećavamo da vas nećemo ostaviti same - kazao je Delić u obraćanju.

Poručio je da je zdravlje najbitnije, ali i da ima obavezu, kao ministar privrede, da vodi brigu o svakom privrednom subjektu.

- Nalazimo se u izuzetno kompleksnim vremenima i trenutku, želim da vam poručim da nam je zdravlje naših građanki i građana na prvom mjestu, ali ja kao ministar privrede moram voditi brigu o svakom privrednom subjektu i o svakom radnom mjestu na području KS Želim da poručim svim privrednicima u KS da ih nećemo ostaviti na cjedilu - rekao je Delić.

Dodao je da su u budžetu Ministarstva privrede KS planirana sredstva u iznosu od 21 milion KM, koja će se implementirati u prvoj polovini ove godine.

- U fazi je izrada izmjena i dopuna zakona o ublažavanju negativnih posljedica covid pandemije na osnovu kojih će se vršiti isplata tih sredstava. Pored te stavke, planirana su sredstva u iznosu od 8,5 miliona KM za poticaj maloj privredi - naveo je.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.