JU "DJECA SARAJEVA"

Roditelji traže niže cijene boravka za djecu koja su pola mjeseca bila u samoizolaciji

Trenutno imamo 12 uposlenika koji su u izolaciji zbog koronavirusa, kazala je

Adela Kukić

Banda: Nadamo se pozitivnom odgovoru o čemu ćemo obavijestiti roditelje

Foto: Avaz


Roditelji čija djeca koriste usluge JU "Djeca Sarajeva" izrazili su negodovanje jer se cijena boravka ne smanjuje, iako djeca budu u samoizolaciji 15 dana.

Direktorica JU "Djeca Sarajeva", Suanita Banda kazala je za portal "Avaza" da ova ustanova ne može donositi odluku o smanjenju cijene boravka, usljed izolacije, te da je to u nadležnosti Vlade KS koja je osnivač.

- Zbog trenutne situacije gdje imamo mnogo prekida u radu odgojnih grupa, obratili smo se Ministarstvu za odgoj i obrazovanje KS sa upitom o smanjenju cijena za korisnike usluga. Nadamo se pozitivnom odgovoru o čemu ćemo obavijestiti roditelje - kazala je Banda za "Avaz".

Osoblje u samoizolaciji

Dodala je da je od početka pandemije registrovano preko 70 oboljelih (odgajatelji, medicinske sestre, stručni saradnici i ostalo osoblje).

- Trenutno imamo 12 uposlenika koji su u izolaciji zbog koronavirusa ili zbog članova porodice. A sada je još 8 uposlenika u procesu testiranja na koronavirus - govori nam.

Molimo za razumijevanje i strpljenje

Podsjeća da je ova odgojno-obrazovna ustanova jedina koja nema nikakvih povlastica po pitanju radnog vremena poput škola i fakulteta koji su prešli na sistem online nastave.

 - Naš kadar, kao i tehničko osoblje, nije imun na ovakvu situaciju. Molimo roditelje za razumijevanje i strpljenje u interesu svih nas kako bi smo zaštitili zdravlje djece tako i nas uposlenika - kazala je Banda.

Više o temi Suanita Banda

NA VRH

Podijeli članak na