NA LICU MJESTA

Haos ispred domova zdravlja u Sarajevu: Iscrpljeni građani satima čekaju na pregled

Ekipa "Avaza" jutros je posjetila Centar "Saraj Polje"

A. Ovčina

Koronavirus ne jenjava u našoj zemlji. Svakodnevno raste broj zaraženih, a gužve ispred domova zdravlja su ogromne.

Bolesni, iscrpljeni, sa temperaturom i bolovima satima čekaju da ih neko pregleda.

Ekipa "Avaza" jutros je posjetila Centar "Saraj Polje" koji se nalazi u Novom gradu, gdje smo zatekli veći broj građana koji satima čekaju u redu na testiranje. Bilo je nekoliko njih koji su zaraženi ili sumnjaju da su pozitivni na koronavirus. 

Bez straha od virusa

Kako nam je kazala Nermina Hodžić došla je u Covid ambulantu jer je pozitivna na koronavirus.

- Testirala sam se i pozitivna sam. Došla sam da uradim ostale nalaze koji su potrebni. Ne plašim se virusa, ali me je bilo strah da nisam zarazila nekog usput. Mislim da bi ponovo trebao biti lockdown, jer na taj način postoji neki učinak. Kada je otvoreno sve, svi hodamo što je loše - kazala je Hodžić. 

Ljubo Lončarević je također istakako da ima simptome.

- Ne plašim se koronavirusa. Došao sam da se testiram, jer imam simptome, poput temperature. Mislim da ćemo svi preboljeti ovaj virus, a kada bi lockdown bio ciljano namijenjen, to bi bilo dobro, ali ovako slabo - naglasio je Lončarević. 

Nije jednostavno

Brojni građani se plaše koronavirusa te kažu kako nije jednostavno "boriti" se s njim.

- Plašim se koronavirusa, jer nije jednostavno. Simptome virusa nisam imala. Što se tiče lockdowna mislim da bi trebalo sačekati sa tim, da vidimo da li će biti bolje - istakla je Fatima Čuturić.

Ramo Harba došao je da uradi test na koronavirus.

- Nisam se testirao ranije i upravo sam sada došao. Od petka imam temperaturu koja se povećava, ali ostalih simptoma nemam. Možda sam bio u kontaktu sa nekim ko je zaražen u trolejbusu ili tramvaju, obzirom da se vozim javnim gradskim prijevozom. To mi je glavni prijevoz, jer imam obaveza, moram platiti račune, u prodavnicu - kazao je Harba. 

Više o temi Sarajevo

PODACI POKOPNIH FIRMI
U Sarajevu danas 36 dženaza i sahrana
NA VRH

Podijeli članak na