UPOŠLJAVANJE NOVOG KADRA

Otvaraju se novi drive-in i terapijski punktovi u Sarajevu

Uz postojeće call centre počinje se radom i Call centar za psihološko savjetovalište

Na području Ilidže i Vogošće otvara se po jedan drive-in punkt za testoranje na koronavirus. A. Ovčina

A. K.

18.3.2021

Ministarstvo zdravstva KS i Krizni štab KS u saradnji sa JU "Dom zdravlja KS" otvorit će još jedan Covid terapijski punkt u Hadžićima, a uskoro se otvaranje punkta ovog tipa očekuje i u Ilijašu.

Ministar zdravstva KS Haris Vranić za ovu namjenu odobrio je upošljavanje potrebnog kadra, tačnije deset doktora opće medicine, 30 medicinskih sestara, te 15 radnica na održavanju higijene, saopćeno je iz JU "Dom zdravlja KS".

U cilju podizanja zdravstvene usluge na još veći nivo u teškim uslovima pandemije izazvane koronavirusom, koordiniranom akcijom Ministarstva zdravstva KS, Kriznog štaba KS i JU "Dom zdravlja KS" bit će otvorena još dva drive-in punkta za testiranje na koronavirus na teritorijama općina Ilidža i Vogošća.

Uz postojeće call centre počinje se radom i Call centar za psihološko savjetovalište i pomoć građanima koji imaju potrebu za ovom vrstom zdravstvene usluge, a koja je nastala kao posljedica višemjesečnog teškog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa, navodi se u saopćenju.


Podsjećamo, jedinstveni covid broj na koji građani mogu zvati je 081 920 333, a Call centar za prigovore 061 247 540, 061 247 632 i 061 247 832.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.