BUDIMO SOLIDARNI

Na inicijativu Mirvada Kurića pokrenuta akcija: Postavljene stolice ispred domova zdravlja, objavljeni i brojevi za one koji ne mogu iz kuće

Akciji se pridružili i brojni aktivisti

A. Ovčina

Na inicijativu povjerenika Saveza za bolju budućnost za Kanton Sarajevo Mirvada Kurića pokrenut je projekat pod nazivom "Budimo solidarni", kojim su postavljene stolice ispred Doma zdravlja "Omer Maslić" gdje se nalazi Covid ambulanta, u Sarajevu

Danas su u Sarajevu aktivisti SBB-a podijelili stolice građanima koji u nepreglednim redovima stoje ispred domova zdravlja. U ovom projektu učestvovali su članovi SBB-a kojima su se pridružili i aktivisti iz Sarajeva koji žele pomoći sugrađanima u teškim vremenima.

Kako je istakao politički direktor SBB-a Anis Krivić, od sada svim građanima KS koji nisu u mogućnosti sami otići po lijekove ili nalaze, na raspolaganju su telefonski brojevi: 062 399 827, 062 399 835.

- Nazovite i naši volonteri će osigurati da dobijete svoje nalaze ili lijekove u najkraćem mogućem roku. Brinimo jedni o drugima. Upravo zato pozivamo sve građanke i građane, političke stranke, nevladine organizacije i privredne subjekte da se uključe u projekat - istakao je Krivić.

Jedna od volonterki koja učestvuje u ovoj akciji, Aida Feraget, pozvala je i druge putem društvenih mreža da im se pridruže.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na