SKUPŠTINA KS

Heroj odbrane Abaz Zeković dobio ulicu u MZ Kobilja Glava

Usvojen je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za 2021. godinu

Zastupnici u usvojili prijedlog Odluke o izmjeni naziva ulice. Avaz

Piše: A. Č.

24.3.2021

Počela je 33. radna sjednica Skupštine Kantona Sarajevo. 

Premijer Edin Forto skinuo je Prijedlog Zakona o izmjeni Zakona o nadležnostima organa vlasti Kantona Sarajevo u oblasti zaštite i spašavanja ljudi i materijalnih dobara od prirodnih i drugih nesreća po skraćenom postupku sa dnevnog reda.

Zastupnici u Skupštini KS primili su k znanju mišljenje Ministarstva za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kanton Sarajevo na Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama socijalne zaštite, zaštite civilnih žrtava rata i zaštite porodice sa djecom.

Zastupnici u usvojili prijedlog Odluke o izmjeni naziva ulice, odnosno preimenovanju ulice na području Općine Vogošća-MZ "Kobilja glava". Mijenja se naziv ulice Slatinski put u ulicu „Abaza Zekovića“.



Zastupnici usvojili odluku. Printscreen

Data je saglasnost Zavodu za izgradnju KS i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo za zaključivanje Ugovora o zamjeni nekretnina između Kanton Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja, Direkcije za puteve i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Saudina Beširević sa druge strane u svrhu izgradnje I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj.

Također, usvojen je i Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo za zaključivanje Ugovora o kupoprodaji nekretnine između Kanton Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja, Direkcije za puteve i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Jovičić Tatomira sa druge strane u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hoton.

Usvojen je Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti na Finansijski plan Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“ Sarajevo za 2021. godinu sa Odlukom o izvršavanju Finansijskog plana Javne ustanove „Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo“.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.