NAKON BURNE SJEDNICE

Stranke “trojke” kažu da ipak imaju 16 potpisa za Bogićevića

U poslijepodnevnim satima održan je hitni sastanak gradskih vijećnika Naroda i Pravde, SDP-a, Naše stranke i Platforme za progres

A. Ka.

Sa sastanka

Foto: Agencije


Nakon burne sjednice Gradskog vijeća Grada Sarajeva koja je prekinuta danas i političkog razlaza „Četvorke“, iz Naroda i Pravde, SDP-a i Naše stranke tvrde da su i bez ranijeg koalicionog partnera osigurali većinu u Gradskom vijeću i izbor Bogića Bogićevića.

U poslijepodnevnim satima održan je hitni sastanak gradskih vijećnika Naroda i Pravde, SDP-a, Naše stranke i Platforme za progres koji su potpisima potvrdili da imaju potrebnu većinu za izbor predsjedavajućeg Gradskog vijeća Grada Sarajeva kao i gradonačelnika Bogića Bogićevića.

Potpise za izbor Jasmina Ademovića za predsjedavajućeg Gradskog vijeća i Bogića Bogićevića za gradonačelnika stavilo je 16 gradskih vijećnika iz ove četiri stranke. Većina u Gradskom vijeću Grada Sarajeva zahtijeva da se nastavak konstituirajuće sjednice, koja je prekinuta, zakaže za petak, 26. mart 2021.

  • Skupljenih 16 potpisa

    Skupljenih 16 potpisa

    Foto: Agencije


- Nažalost, pokušajem kupovine i već viđenim političkim trgovinama, nanesena je šteta Gradu Sarajevu, ali smo uvjereni da su vremena kada je gradonačelnik biran kupljen glasovima, nepovratno prošla. Nastavkom konstituirajuće sjednice vratit ćemo dignitet cijelom procesu, izabrati predsjedavajućeg Gradskog vijeća, gradonačelnika i zamjenike gradonačelnika koji će svoje funkcije obavljati dostojanstveno, odgovorno i u korist svih građana Sarajave - navodi se u saopćenju.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na