MINISTAR ZDRAVSTVA KS

Vranić: Lockdown ćemo produžiti još sedam dana

Vakcine koje su stigle iz Turske još uvijek nisu prošle kontrolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, potvrdio je ministar

Ministar zdravstva KS Haris Vranić. Printscreen

Piše: A. Č.

30.3.2021

Nakon što su zastupnici u Skupštini KS usvojili dnevni red, ministar zdravstva KS Haris Vranić podnio je informaciju Vlade Kantona Sarajevo o epidemiološkom stanju u Kantonu Sarajevo.

Kako je rekao još nemaju veći broj otpusta nego prijema, velika je popunjenost bolnica. 

- Mjere koje smo donijeli slijedili su i drugi kantoni i daju rezultate. Ne smije doći do opuštanja, treba pojačati nadzor nad mjerama, pridržavati se mjera. Krajem sedmice će zasjedati Krizni štab koji će razmatrati treba li produžiti ovaj lockdown još sedam dana. Ja mislim da će se to i desiti - kazao je Vranić.

Vakcine koje su stigle iz Turske još uvijek nisu prošle kontrolu Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH. 

- Sve je spremno za masovnu vakcinaciju u Sarajevu u dvorani Zetra, spiskovi su napravljeni. Mislim da neće biti reprezentativan broj vakcina koji će dobiti KS da bismo počeli sa masovnom imunizacijom. Stigli su i antigen testovi i danas ćemo ih proslijediti ka ustanovama. Pripremamo dvoranu Zetra za masovnu vakcinaciju. Danas bi trebala biti puštena i aplikacija putem koje bi se građani mogli prijaviti za vakcinaciju. Nisam sigurna koliko ćemo dobiti vakcina, ali još neće biti masovne vakcinacije - rekao je Vranić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.