SAOPĆENJE

OO SDA Ilidža: Konakoviću ništa nije sveto

Elmedin Konaković je sramno, bez ustezanja, naočigled kompletne javnosti u Bosni i Hercegovini, optužio rahmetli Amera Ćenanovića

Elmedin Konaković. Avaz

A. Ka.

12.4.2021

Saopćenjem za javnost oglasio se OO SDA Ilidža reagirajući na pres-konferenciju Elmedina Konakovića, predsjednika stranke Narod i pravda.

- Vlasnik političkog projekta "Narod i pravda" održao je jednu od svojih uobičajenih stand-up predstava. Iskoristio je priliku da "udrobi" nekoliko tema, koje je loše i površno obradio, baš onako kako sve u svom životu radi. Međutim, važno je naglasiti da je on to učinio u toku izborne šutnje, baš kao što je učinio i na dan proteklih lokalnih izbora u BiH. Stoga pozivamo CIK da ga i ovog puta novčano kazni.

Elmedin Konaković je sramno, bez ustezanja, naočigled kompletne javnosti u Bosni i Hercegovini, optužio rahmetli Amera Ćenanovića, nekadašnjeg načelnika općine Ilidža i predsjednika OO SDA Ilidža, za zloupotrebe i nezakonite radnje u procesima vezanim za izgradnju naselja "Tibra" na Stupu. Ovaj neljudski čin optuživanja našeg velikana, voljenog i izuzetnog načelnika koji je svojom predanošću i iskrenim čestitim rado postavio visoko ljestvicu za sve poslije njega u historiji općine Ilidža, govori da njemu ništa nije sveto i upravo najbolje govori o njegovoj odrođenosti od našeg naroda.


Također, u napadima koje Konaković simulira na pres-konferenciji prema SDA i predsjedniku SDA Bakiru Izetbegoviću, zaboravlja da je Haris Bašić, novoizabrani dogradonačelnik Sarajeva, bio dugogodišnji šef Kabineta člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića bez obzira na to što mu je majka bila pomoćna tužiteljica u montiranom procesu 1983. protiv Alije Izetbegovića i skupine "Mladi muslimani". Time je Izetbegović potvrdio koliko je fokusiran na okupljanje i međusobno razumijevanje, a ne razjedinjavanje, upravo suprotno onome što vlasnik NiP-a radi.

Međutim, da nije baš sve onako kako predstavlja Elmedin Konaković, govori i činjenica da je trenutni načelnik općine Ilidža u to vrijeme obavljao više funkcija u SDA. U periodu o kojem govori vlasnik NiP-a Konaković, Muzur je obavljao funkcije šefa Kluba vijećnika SDA u OV Ilidža, predsjednika Asocijacije mladih SDA Ilidža, člana Predsjedništva AM SDA BiH, potpredsjednika KO AM SDA Sarajevo i člana IO SDA lidža.

Osim toga, dok je Muzur u Travniku vodio predizbornu kampanju, mentor Konaković je ponovo kršio predizbornu šutnju - navodi se u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.