IMUNIZACIJA

Vakcinacija se danas završava, počinje dezinfekcija Zetre

Nikoga ne vraćamo ko se uredno prijavio i kome smo dali termin, kazao je Šarkić

A. Nalo

Timovi će biti spremni za nastavak vakcinacije

Foto: Avaz


U naredna dva dana, u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” poznatijoj kao Zetra, radit će se dezinfekcija kabina. Danas, kako smo to i planirali, potrošit ćemo oko 600 doza koliko nam je u ovom ciklusu još ostalo, kazao je to Arman Šarkić, portparol i član Kriznog štaba KS.

Nove količine

- Nikakve drame nema. Nikoga ne vraćamo ko se uredno prijavio i kome smo dali termin. Evidencije zato postoje. Sasvim je jasno da smo mi od početka bili limitirani sa prvim kontigentom doza AstraZeneca. U Sarajevu gdje ima 420.000 stanovnika zar je moguće da se 12.800 doza imunizira grad. To je stvar na koju mi ne utičemo. Mi smo potpuno operativni i spremni za imunizaciju i to smo pokazali u proteklih sedam dana - rekao je Šarkić.

  • Arman Šarkić

    Arman Šarkić

    Foto: Avaz


Raspoloživi timovi

Prema njegovim riječima, Zetra će biti otvorena sa svim raspoloživim timovima u onom obimu kako budu pristizale nove količine vakcina.

- O svim novim dozama ćemo obavijestiti javnost. Kako doze budu dolazile tako ćemo spuštati dobnu granicu i širiti prioritetne grupe – istakao je Šarkić.

Više o temi Arman Šarkić

NA VRH

Podijeli članak na