IMUNIZACIJA

Vakcinacija se danas završava, počinje dezinfekcija Zetre

Nikoga ne vraćamo ko se uredno prijavio i kome smo dali termin, kazao je Šarkić

Timovi će biti spremni za nastavak vakcinacije. Avaz

Piše: A. Nalo

27.4.2021

U naredna dva dana, u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch” poznatijoj kao Zetra, radit će se dezinfekcija kabina. Danas, kako smo to i planirali, potrošit ćemo oko 600 doza koliko nam je u ovom ciklusu još ostalo, kazao je to Arman Šarkić, portparol i član Kriznog štaba KS.

Nove količine

- Nikakve drame nema. Nikoga ne vraćamo ko se uredno prijavio i kome smo dali termin. Evidencije zato postoje. Sasvim je jasno da smo mi od početka bili limitirani sa prvim kontigentom doza AstraZeneca. U Sarajevu gdje ima 420.000 stanovnika zar je moguće da se 12.800 doza imunizira grad. To je stvar na koju mi ne utičemo. Mi smo potpuno operativni i spremni za imunizaciju i to smo pokazali u proteklih sedam dana - rekao je Šarkić.

Arman Šarkić. Avaz

Raspoloživi timovi

Prema njegovim riječima, Zetra će biti otvorena sa svim raspoloživim timovima u onom obimu kako budu pristizale nove količine vakcina.

- O svim novim dozama ćemo obavijestiti javnost. Kako doze budu dolazile tako ćemo spuštati dobnu granicu i širiti prioritetne grupe – istakao je Šarkić.


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.