PLANOVI

"Skenderija" nastavlja s dobrim projektima: I ove godine pripremili ljetno klizalište

Među najpogođenijim smo preduzećima, kaže Kapo

Piše: A. Nalo

2.5.2021

Postavljeno klizalište olimpijskih dimenzija. AVAZ

Pandemija koronavirusa je, nažalost, vrlo negativno utjecala na poslovanje mnogih kompanija, a KJP Centar „Skenderija“ je sigurno jedno od najpogođenijih preduzeća u BiH, kazao je za “Dnevni avaz” direktor Amer Kapo.


Poznato okupljalište

Požalio nam se da već godinu, zbog epidemioloških mjera, Centar „Skenderija“ nije u mogućnosti organizirati sajmove, prema kojima je nekada bio prepoznatljiv i izvan granica BiH. Posljednji koncert održan je u februaru 2020. godine, dok su predstave, seminari, mnogobrojne prezentacije u posljednjih godinu izostali u najpoznatijem okupljalištu, simbolu grada, čuvenoj Skenderiji.

-I uz sve probleme, posebno finansijske, Uprava Centra „Skenderija“ s vrijednim radnicima prošle godine se potrudila da građanima, u skladu s mogućnostima, pruži najkvalitetnije usluge. Tako su prošlog ljeta građani prvi put mogli uživati u prvom ljetnom klizalištu, koje su posjećivali i mnogobrojni klizački klubovi iz regiona – ističe Kapo.



Kapo: Pripreme u toku. AVAZ

Prema njegovim riječima, planirani proljetni sajmovi pomjereni su za jesen, s nadom da će tada postojati mogućnost za održavanje.

- Centar „Skenderija“ i ove godine priprema ljetno klizalište, ovaj put olimpijskih dimenzija, a koje je već počelo s radom za klubove, dok će za građane biti dostupno čim dođe do ublažavanja epidemioloških mjera. Pripreme za ovogodišnju dječiju igraonicu na otvorenom su u toku te je planirano otvaranje zajedno s ljetnom baštom 15. maja - rekao je Kapo.


Pripreme za "Zimsku čaroliju"

Pripreme za treće izdanje „Zimske čarolije“ na Skenderiji su u početnoj fazi, s novim sadržajima, dekoracijama i jednom novom zimskom atrakcijom. Početak manifestacije je planiran 29. novembra, na dan godišnjice otvaranja Centra „Skenderija“, i trajat će sve do 31. januara 2022. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.