NAKON 25 GODINA

U Sarajevu ponovo otvoren vrtić "Bulbuli"

Riječ je o zajedničkom projektu Općine Stari Grad i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS vrijednom skoro milion konvertibilnih maraka

Fu. M.

Sa svečanosti na Bistriku

Foto: Općina Stari Grad


Poslije više od 25 godina od njegovog razaranja tokom agresije, danas je svečano otvoren rekonstruisani vrtić "Bulbuli" na Bistriku. Sarajevska općina Stari Grad upriličila je otvaranje na Dan Općine.

Riječ je o zajedničkom projektu Općine Stari Grad i Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS vrijednom skoro milion konvertibilnih maraka. Zahvaljujući novom, potpuno opremljenom vrtiću, od septembra će JU "Djeca Sarajeva" moći primiti još 80 polaznika vrtića.

Svečanu vrpu presijekli su načelnik Ibrahim Hadžibajrić i ministrica za odgoj i obrazovanje KS Naida Hota-Muminović, a pridružila im se i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i dopredsjedavajući OV Stari Grad Malik Garibija, u čijem je mandatu ministra za socijalni rad KS ovaj projekat dogovoren.

  • Sa svečanosti

    Sa svečanosti

    Foto: Općina Stari Grad


- Još davne 2015. godine smo dolazili ovdje i tada sam obećao da ćemo krenuti u rekonstrukciju. Radi se o velikoj investiciji, tako da smo morali sačekati da se uključi i Kanton Sarajevo. Objekat je bio toliko devastiran da je možda lakše bilo srušiti ga i napraviti novi. Ipak, mi smo krenuli u ovaj veliki poduhvat i renovirali sve od podruma do krovne konstrukcije. Sve je sanirano, učvršćena konstrukcija, opremljeno i sada imamo jedan predivan objkekat, sigurno među najljepšim obdaništima u Kantonu Sarajevo - izjavio je Hadžibajrić.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na