SARAJEVO

Forto potvrdio: Danas hitna sjednica Vlade KS zbog odlaska 13 anesteziologa s KCUS-a

Ministar zdravstva Haris Vranić potvrdio je na današnjoj sjednici Skupštine KS da je čak 13 stručnjaka dalo otkaz na KCUS-u

Edin Forto. AVAZ

Piše: E. Ma.

5.5.2021

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto na današnjoj sjednici Skupštine KS kazao je da je u 14.30 sati zakazana hitna sjednica Vlade KS zbog informacije o odlasku 13 anesteziologa s KCUS-a.

- Zbog velikog interesa javnosti u 15.30 sati bit će održana i konferencija za medije - kazao je Forto.

Ministar zdravstva Haris Vranić potvrdio je na današnjoj sjednici Skupštine KS da je čak 13 stručnjaka dalo otkaz na KCUS-u. 

- Nažalost, jutros sam saznao, ovo je provjerena informacija. Nažalost, ili na njihovu sreću, 13 anesteziologa je dalo otkaze, tako da nakon sedam dana otkaznog roka prestat će da rade na KCUS-u. I mene kao ministra i Vladu je to zateklo. Dali smo obećanje da niko neće ostati bez posla jer ne dozvoljavamo svojevrsni mobing koji je natjerao ove ljude to da urade - istakao je Vranić.

Dodao je da će se pobrinuti za njih, kako ne bi ovi stručnjaci napustili BiH.

- Tražit ću od premijera da zakaže hitnu sjednicu Vlade. Ovo je iznenađujuća situacija. Opet se postavlja pitanje hoćemo li doći do konačnog odgovora što se ovo dešava. Ovo je ogroman signal, ako sad ne reaguje premijer, Vlada skupštinska većina, a pozivam i Vladu FBiH čija je ovo nadležnost i federalnog ministra da se probudi iz dubokog sna jer je on saučesnik u svemu ovome što se dešava. Nemalo sam iznenađen, a svi vi sami sebi dajte odgovor šta ih je natjeralo da njih 13 u jednom danu daju otkaz i rizikuju svoju karijeru rekao je ministar Vranić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.