KANTON SARAJEVO

U domovima zdravlja priliku za posao dobilo 16 doktora

Moramo se ponašati u skladu sa sistematizacijom koja je na snazi, kaže Šarkić

Uskoro će biti raspisan konkurs za još 14 uposlenika. Avaz

Piše: A. Nalo

6.5.2021

Većini doktora koji su bili na birou, a koji su u jeku pandemije, kroz razne programe Službe za zapošljavanje KS, bili angažirani da rade u JU Dom zdravlja KS, istekli su ugovori.

Priliku da nastavi raditi u ovoj zdravstvenoj ustanovi na neodređeno dobilo je 16 ljekara, potvrdio je to za „Avaz“ Arman Šarkić, portparol JU Dom zdravlja KS.


Novi konkursi

I u narednom periodu raspisat ćemo konkurse putem kojih ćemo primiti još 14 ljekara. Mi se moramo ponašati u skladu sa sistematizacijom koja je na snazi u Domu zdravlja, jer je ona validna i za Zavod zdravstvenog osiguranja KS, koji priznaje radna mjesta kroz plaću - kazao je Šarkić.

Prema njegovim riječima, ljekari kojima nisu produženi ugovori bili su primljeni u napetom stanju, kada je sistem bio na rubu funkcionalnosti.


Neprofitna organizacija

- Oni su nam zaista pomogli u tom periodu, ali mi se moramo pridržavati sistematizacije i, u saradnji s Vladom KS, Ministarstvom KS i ZZOKS, prema potrebi popunjavati radna mjesta. Zaista nemamo prostor za 40 ljekara, to JU Dom zdravlja ne može finansijski ispratiti jer smo neprofitna organizacija - pojasnio je Šarkić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.