SKUPŠTINA KS

Erik Larson postaje počasni građanin KS

Plakete će dobiti Feraget, kompanija „Mih“ iz Sarajeva i Tekvondo savez

Larson među laureatima. Avaz

Piše: A. Nalo

6.5.2021

Svečana sjednica Skupštine Kantona Sarajevo bit će održana danas u Narodnom pozorištu. Na manifestaciji u okviru Dana Kantona Sarajevo bit će dodijeljena najviša priznanja ovogodišnjim laureatima. Viši savjetnik u Uredu za borbu protiv korupcije Erik Larson (Eric) proglašen je počasnim građaninom Kantona Sarajevo.


Borba protiv korupcije

Priznanje mu se dodjeljuje zbog njegovog izuzetnog doprinosa u prevenciji i borbi protiv korupcije, nesebičnog zalaganja u provođenju i nadogradnji antikorupcijskog sistema u KS te razvijanju međunarodnih odnosa na načelima solidarnosti i demokratičnosti.

Advokat Ifet Feraget dobitnik je Plakete Kantona Sarajevo. Bit će mu uručena kao priznanje za izuzetan doprinos bosanskohercegovačkom društvu u oblasti pravosuđa, za iskazanu odgovornost i nesebično zalaganje u borbi za istinu i pravdu te očuvanje pravnih i moralnih principa.


Uručivanje plakete

Plaketu Kantona Sarajevo dobit će i kompanija „Mih“ iz Sarajeva, a kao priznanje za doprinos razvoju Kantona Sarajevo u oblasti privrede, kao i za društveno odgovorno poslovanje s ciljem razvijanja svijesti i povećanja brige za društvo i okruženje te za doprinos širenju ideje humanosti i solidarnosti.

Plaketa će biti uručena i Tekvondo savezu Bosne i Hercegovine kao priznanje za dugogodišnje uspješno djelovanje, izuzetna postignuća i nemjerljiv doprinos razvoju sporta u Kantonu Sarajevo i afirmaciji države BiH. Plaketa se posthumno dodjeljuje i Belmi Šoljanin kao priznanje za izuzetan doprinos u širenju ideje humanosti, za iskazanu predanost u nastojanju da svojim filantropskim djelovanjem i zalaganjem pruži značajnu podršku zdravstvenom sistemu KS u oblasti materinstva.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.