SARAJEVO

Nazire se kraj koroni, "Avaz Twist Tower" uljepšali turisti: Duša ovog grada savršeno se vidi s vidikovca

Grupa od pedesetak gostiju iz Raške u posjeti Sarajevu

Piše: E. M.

9.5.2021

Posjeta turista iz Srbije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+5

Koronavirus, dolaskom vakcina, polako jenjava u cijelom svijetu, a ono što je većini najviše nedostajalo u vrijeme pandemije jesu putovanja.

No, da se i tome polako nazire kraj dokazuje i grupa od pedesetak turista iz Srbije koji su danas posjetili "Avaz Twist Tower".



Uživanje u pogledu

Prema riječima Dragana Lučića, certificiranog turističkog vodiča Kantona Sarajevo, 50 gostiju iz Raške iskoristilo je lijep dan kako bi uživalo u pogledu na glavni grad Bosne i Hercegovine s vidikovca jedne od najvećih i najljepših zgrada u ovom dijelu Evrope.

- Veoma smo ponosni što su nam grupe turista opet počele dolaziti. Višegodišnji sam turistički vodič i vrlo rado dovodim turiste na "Avazov" toranj, a svi budu oduševljeni onim što vide. Bitno nam je da se sve epidemiološke mjere poštuju. Ono što im govorim tokom obilaska o historiji, izgradnji, prirodim olimpijskim ljepoticama objedini se pogledom s vidikovca. Koliko god mi vodiči nastojimo da donesemo ovaj grad, njegovu dušu i dušu olimpijskih planina koje ga čuvaju, tek sva ta priča dolazi kao na dlanu kada dođemo na ovu visinu - kazao je Lučić.

Gosti iz Srbije bili su oduševljeni gostoprimstvom i pogledom s "Avaz Twist Towera". Ivana Simović rekla je da je prvi put u Sarajevu i da je oduševljena.


Sve ljepote

- Ovaj pogled je jedinstven. Najbolji pogled na ljepotu ovog grada je s ove visine. Uživali smo - rekla je Simović.

Vođa ove ekskurzije iz Raške je Nadica Dašić.

- Zbog korone nigdje nismo mogli da putujemo. Da bi tu svakodnevnicu razbili, da prihvatimo da možemo uz sve mjere opreza da putujemo i uživamo, dokaz je ova naša posjeta. Sarajevo je grad koji obožavam. U Banjoj Luci sam živjela 20 godina tako da mi nije strano. Zahvalujemo se vodiču Draganu koji nas je upoznao sa svim ljepotama. "Avazov" toranj je savršen - istakla je Dašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.