SJEĆANJE

Obilježena 29. godišnjica postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad

Cvijeće na spomen-obilježje položio je i Enes Agić, sin šehida Hakije Agića

Detalj sa obilježavanja. Općina Stari Grad

Fu. M.

18.5.2021

Dvadeset devet godina poslije postrojavanja Prve brigade policije Stari Grad, na Trgu oslobođenja-Alija Izetbegović danas su se okupili veterani ove brigade, porodice šehida i poginulih boraca, članovi boračkih udruženja, predstavnici različitih nivoa vlasti, kao i učenici IV razreda O.Š.”Hamdija Kreševljaković” sa Vratnika sa svojom učiteljicom Sanelom Musić. Prigodnim obraćanjima, polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata je počast svim šehidima i palim borcima ove brigade.

U znak sjećanja na svoje poginule saborce, kao i na dan kada se na istom ovom mjestu 1992. godine postrojila Prva brigade policije Stari Grad, istoimeno udruženje koje okuplja preživjele borce, organizovalo je prigodan događaj kako prošlost ne bi bila zaboravljena i kako bi podsjetili na značaj i ulogu policije tokom agresije na našu zemlju.

Cvijeće na spomen-obilježje položio je i Enes Agić, sin šehida Hakije Agića pripadnika ove brigade i dobitnika „Zlatne policijske značke“.

- Kada je bilo postrojavanje ja sam imao nepunih sedam godina, kao i kada je otac poginuo. Jako nam je značajno da se prisjećamo ovih datuma i koliki je njihov značaj za naš grad, za odbranu  grada. I bitno je da ja svoju djecu, i mi svoju djecu učimo onome šta je jedna hrabra generacija sinova Bosne bila spremna da učini za svoju domovinu ne štedeći sebe - poručio je Agić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.