ODLUKE

Dvorana na Grbavici zvat će se po Goranu Čengiću, a sportsko rekreativni centar u Velešićima po Vinku Šamarliću

Članovi Naroda i pravde bili protiv i napustili sjednicu

Dvorana na Grbavici. AVAZ

Piše: A. Ovčina

27.5.2021

Na današnjoj redovnoj sjednici Općinskog vijeća Novo Sarajevo usvojen je prijedlog odluke o izmjenama i dopunama dodjeljivanja naziva sportskoj dvorani na Grbavici, na prijedlog općinskog načelnika Hasana Tanovića.

"Za" je glasalo 17 vijećnika, niko nije bio "protiv", a tri su suzdržana.

Također usvojena je i odluka da se Sportsko-rekreativna zona u Velešićima nazove Vinko Šamarlić.


Ispravljena nepravda

- Upravo danas je iskorištena prilika da se ispravi nepravda iz prošlih saziva mandata OV Novo Sarajevo, te je konačno dvorana na Grbavici dobila naziv po heroju Goranu Čengiću. Vrijeme je bilo da se stvari nazovu pravim imenom, i da stanemo uz naše komšije, naše sugrađane kao što su oni svi stali jedno uz drugo kada je za to bilo vrijeme - kazao je vijećnik Nermin Salihagić (NES).

Na današnjoj redovnoj sjednici najviše rasprave izazvala je ova tačka dnevnog reda o izmjenama i dopunama dodjeljivanja naziva sportskoj dvorani na Grbavici i Sportsko rekreativnoj zoni u Velešićima. Vijećnici Naroda i pravde željeli su da ova tačka bude skinuta sa dnevnog reda. Oni su prilikom glasanja i napustili sjednicu.

No, podršku dnevnom redu dali su Arslan Dučić, Srđan Srdić, Sanela Halać i Edin Rovčanin sa kolegom Adnanom Zekovićem.


Jednokratna pomoć

Arslan Dučić je iznenađen povlačenjem podrške po pitanju imena Gorana Čengića te je kolege vijećnike zamolio da podrže tu inicijativu, a podršku odlukama su dali SBB, SDP, NS, samostalni klub Srdić-Halać i NES.

Na ovoj sjednici Edin Rovčanin (SBB) predložio je da se oko 23.000 KM dodjeli za jednokratnu pomoć za liječenje boračkoj populaciji.

Ova odluka je usvojena.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.