SARAJEVO

Selimić za "Avaz" nakon sastanka s Vranićem: Imali smo konstruktivan razgovor, stvari idu u dobrom smjeru

Članovi Sindikata prijetili obustavom vakcinacije u Zetri

Piše: E. Maslo

2.6.2021

Edo Selimić i Haris Vranić. ARHIV

Članovi Sindikata radnika u zdravstvu Kantona Sarajevo razgovarali su danas o aktuelnim problemima sa Harisom Vranićem, ministrom zdravstva KS.

Podsjetimo, članovi Sindikata su, u znak protesta jer nisu još potpisali Granski kolektivni ugovor, prijetili da će obustaviti proces vakcinacije građana Kantona Sarajevo u Zetri.



U petak nastavak

No, do toga zasad neće doći, a predsjednik Edo Selimić, nakon sastanka s Vranićem, zamolio je članove ovog sindikata, da se strpe još malo.

- Imali smo jako dobar, konstruktivni sastanak s ministrom Vranićem. U petak nastavljamo razgovore. Molim članove sindikata da budu strpljivi - kazao je Selimić za "Avaz".


Ne rješava se pitanje zdravstva

Kako je istakao, radnici u zdravstvu KS u štrajku su od 2. septembra 2019. godine. Sindikat je prvobitno tražio povećanje satnice sa 2,60 na 2,80, te usklađivanje koeficijenta sa onim kojeg imaju specijalisti ljekari od 5,40 iz Kolektivnog ugovora doktora medicine i stomatologije KS.

- Mi smo konstruktivni, vlasti se mijenjaju, a ne rješava se zdravstvo. Moramo zavrnuti svi zajedno rukave - istakao je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.