OV NOVI GRAD

Vijećnici traže da se pronađu ubice policajaca

Na sjednici se razmatrala se i informacija o stanju sigurnosti na području ove općine

OV Novi Grad: Razmatrana informacija o radu IV Policijske uprave. Avaz

Piše: A. Nalo

11.6.2021

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća (OV) Novi Grad, između ostalog, razmatrala se i informacija o stanju sigurnosti na području ove općine te aktivnostima IV Policijske uprave (PU) za prošlu godinu s uporednim pokazateljima iz prethodnih godina

Uporedni pokazatelji

Bila je to prilika da se Vijeću obrati Fatmir Hajdarević, komandir IV PU, koji je, uzimajući u obzir uporedne pokazatelje po svim oblastima djelovanja IV PU, rekao da se sigurnosna situacija na području Novog Grada može ocijeniti zadovoljavajućom, uprkos činjenici da i dalje nedostaje veliki broj policijskih službenika u svim unutrašnjim organizacionim jedinicama ove PU. 

Podignuta optužnica

Međutim, kako su naveli iz Općine, vijećnici se nisu složili s ovom konstatacijom, s obzirom na činjenicu da ni nakon više od dvije i po godine od ubistva policijskih službenika Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su ubijeni na radnom zadatku rano ujutro 26. oktobra 2018. godine u B-fazi, naselje Alipašino Polje, ovaj slučaj nije rasvijetljen niti je podignuta optužnica protiv osoba koje su počinile ovaj zločin. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.