PAKLENE ULICE 9 ZA POČETAK

Otvara se "Cineplexx Sarajevo" 17. juna, nova lokacija za Sarajevo Film Festival

Iako je pandemija zaustavila svijet na određeno vrijeme, pokretna traka filma se ne zaustavlja, kazao je Mirsad Purivatra, direktor SFF-a

Sa današnje pres konferencije. SFF

Piše: N. Aj.

14.6.2021

"Cineplexx" u Sarajevu se otvara u četvrtak, 17. juna filmom “Paklene ulice 9”.

Novo multipleks kino "Cineplexx", sa osam kino dvorana opremljenih najsavremenijom tehnologijom, otvara se ovog četvrtka, 17. juna i to projekcijom "Paklenih ulica9".

U jednoj od kino dvorana danas je održana pres konferencija na kojoj su se medijima obratili Kristof Papušek (Christof Papousek), financijski direktor i managing partner Cineplexx Internationala, direktor Sarajevo Film Festivala Mirsad Purivatra, Enver Hadžiabdić, direktor Cineplexxa Sarajevo i Rasim Bajrović, vlasnik i direktor Europe grupacije. Dio programa 27. SFF-a bit će upriličen u pravo u Cineplexx-u.

Kako je istaknuto, "Cineplexx Sarajevo" je opremljen najsavremenijom kino tehnologijom, koja uključuje Dolby Atmos sistem zvuka i RealD Ultimate screen. 

"Cineplexx Sarajevo" ponudit će više od 1.000 sjedišta, među kojima su i posebna VIP kožna sjedišta, LoveBOX i ljubavna sjedišta. A za svoju publiku priprema niz posebnih ponuda.

U programu Cineplexxa Sarajevo su filmski hitovi poput najnovijeg nastavka kultne sage “Paklene ulice 9”, horor “Tiho mjesto 2” i animirana poslastica “Croods: Novo doba”, i to u nekoliko termina tokom cijelog dana, a u narednom periodu na repertoar stiže i "Black Widow" te najnoviji nastavak "James Bonda".

Sa današnje pres konferencije - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Brojne posebne ponude za gledaoce - Avaz

- Ponosni smo što 17. juna otvaramo najsuvremenije kino u centru Sarajeva. Posjetioci neće uživati samo u savršenstvu slike i zvuka u svakoj od 8 dvorana, već i u cjelokupnom konceptu zabave. Naše putovanje do otvaranja ovog kina nije bilo jednostavno. Suočili smo se s mnogim izazovima što nas čini posebno ponosnim što smo danas ovdje i što možemo predstaviti još jedno kino iz "Cineplexx" porodice. Vrlo smo zahvalni na partnerstvu s Grupacijom Europe te na velikoj podršci Sarajevo Film Festivala. Saradnja s takvim partnerima je privilegija i donosi novu dimenziju kino prikazivanja u Sarajevu - kazao je Papušek.

Enver Hadžiabdić, direktor Cineplexxa Sarajevo, dodao je da su vrlo sretni što su "napokon u mogućnosti poželjeti dobrodošlicu publici u novom Cineplexxu Sarajevo" te da se raduju publici i gostima SFF-a.

- Ponosni smo da je naša hotelska grupacija Europe sa partnerima iz Austrije i uz nesebičnu pomoć menadžmenta Sarajevo Film Festivala uspješno realizirala ovaj projekat bez obzira na sve prepreke koje su nastale kao posljedica pandemije Covid-19 - istaknuo je, između ostalog, Bajrović.

Mirsad Purivatra, direktor SFF-a naglasio je da će ovo kino donijeti potpuno novi doživljaj kino kulture. 

- Iako je pandemija zaustavila svijet na određeno vrijeme, pokretna traka filma se ne zaustavlja. Radujemo se publici, i sretni smo zbog nove festivalske lokacije. Siguran sam da će publika u novom objektu uživati u kvalitetnom sadržaju i u filmovima 27. Sarajevo Film Festivala - rekao je Purivatra.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.