INICIJATIVA ROVČANINA

Općina Novo Sarajevo donirat će kompjutere Studentskom centru

Ovo je prvi put u zadnjih 30 godina da je Općina Novo Sarajevo iskazala interesovanje prema studentskom centru i na ovaj način pomogla, kazao Vukadin

Piše: A. Ovčina

14.6.2021

Načelnik Tanović sa saradnicima i uposlenicima Studentskog centra. A. OVČINA

Na inicijativu vijećnika iz Novog Sarajeva Edina Rovčanina (SBB) Studentski centar Bjelave dobit će kompjutere. Tim povodom načelnik općine Novo Sarajevo Hasan Tanović i v. d. Studentskog centra Sarajevo Toni Vukadin potpisali su ugovor kako bi se ova inicijativa realizirala.

Toni Vukadin kazao je da za Studentski centar Sarajevo ovo predstavlja značajnu donaciju.

- Zahvalili bismo Općini Novo Sarajevo, koja na ovaj način može predstavljati primjer za sve općine u Kantonu Sarajevo, za sve općine u državi BiH. Također, moram napomenuti da je ovo prvi put u zadnjih 30 godina da je Općina Novo Sarajevo iskazala interesiranje prema Studentskom centru i na ovaj način pomogla – istakao je Vukadin.

Ovom prilikom, načelnik je obišao Studentski centar na Bjelavama sa svojim saradnicima i uposlenicima centra. 

- Općina će uvijek pružati pomoć mladima. Tako nećemo zaboraviti ni ove koji ovdje žive i rade – kazao je načelnik.

Danas Centar pruža usluge smještaja i ishrane za oko 2.000 studenata UNSA koji su gotovo podjednako raspoređeni na lokalitetima Bjelave i Nedžarići. Pravo na smještaj i ishranu sa subvencijom u smještajnim kapacitetima JU “Studentski centar” Sarajevo ostvaruju svi redovni studenti koji imaju mjesto prebivališta izvan Kantona Sarajevo te strani i vanredni studenti.

Kako su saopćili iz Općine, oni će nastaviti podržavati ovakve i slične projekte koji za cilj imaju unapređenje obrazovnog sistema, poboljšanja studentskog standarda, kao i druge kvalitetne projekte u skladu sa svojim mogućnostima i nadležnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.