SARAJEVO

Izgradnja podzemne garaže u Kolodvorskoj: Intenzivirani radovi, uskoro novih 165 parking mjesta

Nesmetano odvijanje saobraćaja kod Hitne pomoći

A. Ovčina
  • Gradnja teče planiranom dinamikom

    Gradnja teče planiranom dinamikom

    Foto: A. OVČINA


Na inicijativu Općine Novo Sarajevo, intenzivirane su aktivnosti i održan niz sastanaka s ciljem rješavanja problema nastavka gradnje podzemne garaže u Kolodvorskoj ulici kod Hitne pomoći.

Radovi su trebali biti okončani u novembru 2020. godine, ali s obzirom na poteškoće u vezi s izmještanjem podzemnih instalacija komunalnih preduzeća na tom dijelu, radovi su bili obustavljeni dok se nisu riješile administrativno-pravne obaveze.

Kako su saopćili iz Općine, uspješnom saradnjom načelnika i menadžmenta Zavoda za izgradnju KS, Direkcije za ceste KS i Ministarstva saobraćaja KS definirani su daljnji koraci i kontinuirano se radi na prevazilaženju svih proceduralnih prepreka.

Gradnja garaže sada teče planiranom dinamikom, pri čemu su postavljene instalacije, a u toku su radovi unutar građevinske jame te izgradnja zida na južnoj strani objekta garaže.

Načelnik općine Hasan Tanović ranije je pokrenuo aktivnosti u vezi s odvijanjem saobraćaja Kolodvorskom ulicom, pri čemu je definirana obaveza promjene trenutnog režima za nesmetano odvijanje dvosmjernog saobraćaja za korisnike Hitne pomoći.

Trenutno je mimoilaženje vozila olakšano, bez ugrožavanja pješaka.

Služba za inspekcijske poslove prati tok izvođenja radova. Početkom jula očekuje se izmještanje dijela ranije postavljenih betonskih gabiona i oslobađanje saobraćajnice ispred glavnog ulaza Hitne pomoći.

Kapacitet parkinga će se s postojećih 40 povećati na 165 parking mjesta.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na