VLADA KS

Obavezne deratizacije će biti, ali kada, niko ne zna...

Povećan broj glodara u glavnom gradu

A. Nalo

Potrebno je očistiti i kanalizacione sisteme

Foto: Avaz


Obavezna proljetna i jesenja deratizacija u Kantonu Sarajevo nije rađena unazad nekoliko godina. Zbog čega je povećan broj glodara, pacova i zmija u glavnom gradu. Da je situacija više nego alarmantna, dokazuju izjave građana koji nam se javljaju i upozoravaju da su ih vidjeli uz riječna korita, zelene površine, šetališta...Svakako pažnju treba posvetiti i zapuštenim prostorima i površinama koje se ne održavaju jer su tu njihova staništa.

Suzbiti širenje

Da se nešto treba odmah poduzeti, smatraju i ministri u Vladi Kantona Sarajevo. Odlučili su iz budžeta KS, kojeg pune građani Sarajeva, za rješavanje ovog gorućeg problema izdvojiti ako treba i do 300.000 KM.

-Odobrili smo novac za deratizaciju javnih površina u KS. Nije nam jasno zašto se to nije radio godinama. To je proces koji se stalno mora raditi jer se jedino na taj način suzbija širenje glodara. Uskoro očekujemo da ćemo s nekom firmom potpisati ugovor da se taj posao završi – kazali su nam iz Vlade KS.

Zakonske procedure

Međutim, kada će taj proces tačno početi, niko tačno ne zna. Ističu, da se moraju ispoštovati sve zakonske procedure.

-Moramo raspisati javni poziv, odabrati firmu, potpisati ugovor i sačekati da prođe žalbeni rok koji može itekako usporiti sve planirano. Nadamo se da do toga neće doći i da će radovi na terenu početi što prije – ističu iz Vlade KS.

Više o temi Vlada Kantona Sarajevo

KOMENTAR DANA
Od Bogića do jaza u trojci
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na