SARAJEVO

Otvorena ljetna sezona: Sarajlije uživaju na bazenima

Očekujemo da će biti bolja posjećenost u odnosu na prošlu godinu kada je bila i pandemija, kazao Baručija

A. Ovčina

Ljetna sezona na Termalnoj rivijeri  Ilidža u Sarajevu konačno je počela danas, a brojni građani i turisti odlučili da ovaj sunčani dan provedu na bazenima.

Na temperaturi iznad 30 stepeni Sarajlije su se rashladile na bazenima koji su od ranog jutra krcati gostima.

Pridržavanje mjera

Kako je za "Avaz" kazao Elvedin Baručija, ispred Termalne rivijere - Hotel Hills u služi šefa administracije obzirom da je tek krenula sezona, od danas su zvanično krenuli sa ljetnim cijenama.

- Očekujemo da će biti bolja posjećenost u odnosu na prošlu godinu kada je bila i pandemija, gdje smo stvarno imali smanjen broj gostiju, zbog situacije i ograničenja broja gostiju. Očekujemo da će ove godine biti bolje, ali se pridržavamo svih mjera od Kriznog i Federalnog štaba - istakao je Baručija.

Cijene karata

Dodao je da postoje cjelodnevne i noćne ulaznice. Noćno kupanje je subotom koje počinje od 22 sata i traje do 2 sata ujutru.

- Naše redovno radno vrijeme je od 9 do 22 sata svakim danom. Radnim danom za odrasle osobe cijena ulaznice je 10 KM, vikendom je 14 KM. Za djecu od 4 do 12 godina radnim danom cjelodnevna karta je 8 KM, a vikendom 11 KM - kazao je on.

Žene koje nose hidžab mogu koristiti namjenska odjela za kupanje na bazenu i tu ne postoji ograničenje. 

Više o temi Termalna rivijera

KAKO SE SARAJLIJE RASHLAĐUJU
Spas od vrućina: Pogledajte atmosferu na Termalnoj rivijeri
NA VRH

Komentari

Podijeli članak na