VIK SARAJEVO

U ovim sarajevskim ulicama danas neće biti vode

Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima, saopćeno je iz VIK Sarajevo

Radovi u mnogim sarajevskim ulicama. Ilustracija

A. Ka.

21.6.2021

U okviru redovnih aktivnosti na održavanju vodovodnog sistema u Sarajevu, danas će se izvoditi radovi na popravkama kvarova.

Kako su saopćili iz VIK-a Sarajevo, radi se o ulicama Asima Behmena, Močila, Hasiba Brankovića, Bosanska, Isaka Samokovlije, Gornji Velešići, Izeta Karšića, Safvet-bega Bašagića, Arapova, Vidovci, Kakrinjski put, Sadžak, Dr. Ibrahima Tepića, Brdo džamija i Mali Kačanik.

- Okončanje radova očekuje se u poslijepodnevnim satima – saopćeno je iz VIK Sarajevo.

U sklopu realizacije Projekta rekonstrukcije pumpnih stanica koji se finansira iz kredita EBRD, danas 21. su planirani radovi na zamjeni hidromašinske opreme u PS „Alipašin most“ za pravac PS „Centar“ i RPS „Buća potok“.


Zbog navedenog, od 8 sati doći će do poremećaja (pada pritiska) u vodosnabdijevanju u pojedinim ulicama: Ismeta Mujezinovića, Rušida Prgude, Višnjik, Bardakčije. Do prekida u vodosnabdijevanju doći će u ulicama: Vrbanjuša, Grličića brdo, Ramića Banja, te naselja: Grdonj i Panjina kula.

- Ukoliko se radovi budu odvijali planiranom dinamikom, izvođač radova „Unioninvest d.o.o.“ planira završetak radova u poslijepodnevnim satima – dodali su iz VIK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.