NOVOSTI

Vlada Kantona Sarajevo donijela odluku: Brzim vozom do Hadžića od narednog mjeseca

U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata, kazao je Šteta

Piše: A. Ovčina

24.6.2021

Brzi voz na relaciji Željeznička stanica-Hadžići. PRESS VLADA KANTONA SARAJEVO

Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Šteta, Vlada KS donijela je Odluku o uspostavljanju željezničkog putničkog saobraćaja na relaciji Željeznička stanica - Hadžići.

Ova odluka donesena je u svrhu poboljšanja javnog prevoza putnika u kantonu. 

- Zbog zaštite javnog interesa, adekvatnog sprovođenja mjera zaštite od pandemije koronavirusa, te zbog rekonstrukcije tramvajske pruge na relaciji Marijin Dvor - Ilidža, dužni smo obezbijediti našim građanima dodatne kapacitete. Uvođenjem ove linije dodatno ćemo rasteretiti prevoz putnika u tramvajima i autobusima koji se obavlja na ovim relacijama, saopćili su iz Vlade KS.

- Današnja odluka Vlade KS je rezultat razgovora i odlične saradnje sa Željeznicama Federacije BiH i načelnicima sarajevskih općina Hadžići, Ilidža, Novi Grad i Novo Sarajevo kojima se zahvaljujem na podršci. Voz koji će voziti do Hadžića, dokaz je da se zajedničkim radom svih nivoa vlasti može napraviti mnogo i u relativno kratim rokovima, isključivo kada se interes građana stavi na prvo mjesto - kazao je Šteta.


Vožnja će trajati 25 minuta. PRESS VLADA KANTONA SARAJEVO

Ukupan broj sjedećih mjesta u voz je 176, a stajaćih 94.

- U narednih 15 dana Ministarstvo će zajedno sa Željeznicama FBiH napraviti detaljan plan o rasporedu linija i cijeni karata. Naš plan je da ova linija bude otvorena prije početka rekonstrukcije tramvajske pruge - istakao je ministar.

Danas, vožnja do Hadžića traje više od sat vremena, a uvođenjem ove linije trajat će 25 minuta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.